Denne kandidaten vil trolig komme inn i bildet dersom Joe Biden trekker seg

04/07/2024 10:34

Emma

Politikk
Foto: Paul Froggatt / Shutterstock.com
Alt tyder på at denne personen vil overta kandidaturet dersom Joe Biden ikke stiller uansett.

Joe Biden, den 81 år gamle presidenten i USA, er under press etter en dårlig opptreden i en TV-debatt mot hans motstander, Donald Trump.

Dette har skapt intern uro blant demokratene og har fått mange til å spekulere i hva som vil skje dersom Joe Biden bestemmer seg for å trekke seg fra valgkampen.

Det skriver B.T. 

Slik det ser ut nå, står Biden-leiren fast på presidentens kandidatur og har i stedet vurdert å bytte ut noen av hans rådgivere.

Men dersom Joe Biden skulle trekke seg, er det én kandidat som peker seg ut som den ubestridte favoritten til å ta over rollen som demokratenes presidentkandidat: Visepresident Kamala Harris.

I denne forbindelse sa Michael Trujillo, tidligere toppstrateg i Hillary Clintons kampanjer i 2008 og 2016, til Reuters:

"Det er praktisk talt umulig å vinne nominasjonen foran visepresidenten."

Michael Trujillos uttalelser støttes av syv andre anonyme personer i den demokratiske ledelsen, som alle peker på Kamala Harris som toppkandidat i tilfelle Joe Bidens avgang.

Selv om flere demokratiske guvernører som Josh Shapiro, Gavin Newsom og Gretchen Whitmer har blitt nevnt som potensielle kandidater, er det Kamala Harris som har størst gjenkjennelighet blant velgerne.

Ifølge kildene er Kamala Harris også den kandidaten som scorer høyest på meningsmålingene, og i tillegg har hun allerede den nødvendige sikkerhetsklareringen på plass.

En fersk meningsmåling viste også at Kamala Harris ligger an til å få 42 prosent av stemmene mot Trumps 43 prosent – et resultat som ikke er verre enn Bidens siste tall.

På en pressebrifing tirsdag kalte pressetalsperson Karine Jean-Pierre i Det hvite hus Joe Bidens TV-sendte debattopptreden bare en «dårlig natt». Så hvordan saken vil utvikle seg, vil tiden vise.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.