Donald Trump med voldelig løsning på økende problem: «Skyt dem»

29/10/2023 15:00

Mikkel Sletta

Politikk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Donald Trump, som tidligere var president i USA, har presentert en voldelig løsning på det økende antallet butikktyverier.

De siste månedene har USA nærmest blitt terrorisert av store butikktyverier, som har kostet næringslivet i landet flere milliarder kroner.

Det er ikke bare en impulsiv beslutning å stjele en t-skjorte. På den annen side er det organiserte tyveriet i svært stor skala, derfor har det skapt stor debatt i USA – og flere skriker mot politikerne for å få dem til å handle.

Flere virksomheter rapporterer om store problemer med butikktyveri, som inkluderer alt fra skobutikken Foot Locker til apotekkjeder og jernvarebutikker.

I tillegg har også supermarkedskjeden Target fått kjenne på problemene, da de de siste fem månedene har opplevd en 120 prosent økning i antall tyverier med enten vold eller trusler om vold.

Problemet er blitt så stort at det nå har fått politisk oppmerksomhet, noe som også gjelder tidligere president Donald Trump.

Ifølge BT holdt han fredag ​​en tale til republikanerne i California, hvor han fokuserte på nettopp dette problemet – og han presenterte også en svært voldelig løsning.

"Vi kan umiddelbart stoppe all den plyndring og tyveri. Veldig enkelt: Hvis du raner en butikk, kan du fullt ut forvente å bli skutt når du forlater butikken," sa han.

Derfor viser Donald Trump at han er veldig kontant når det gjelder å slå ned på kriminalitet. Ifølge The Guardian skulle dette være en del av hans politiske mantra.

Det er ikke en gang første gang Donald Trump har foreslått å skyte skudd som en løsning på et problem. Tidligere har den tidligere presidenten foreslått å skyte migranter som prøver å komme inn i USA.

Videre har tidligere forsvarsminister Mark Esper avslørt at Donald Trump til og med spurte om muligheten for å åpne ild mot demonstranter i forbindelse med arrestasjonen av George Floyd.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.