Advarer turister: Finnes på flere populære feriesteder

02/05/2024 13:00

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå advares turister.

Det er kjent av mange navn. Som rosada, tusi, nexus og eros.

De dekker alle over stoffet «rosa kokain», som politiet nå advarer mot blant annet på en populær spansk ferieøy.

Det melder de britiske mediene Metro og The Sun.

Advarselen kommer når den kommende sommer- og høytiden nærmer seg på for eksempel ferieøya Ibiza, der stoffet florerer.

Så sent som i februar endte rosa kokain - en blanding av ketamin og ecstasy farget rosa - med å drepe en 14 år gammel gutt i den spanske hovedstaden, Madrid, etter at han tilsynelatende uvitende drakk en energidrikk som hadde stoffet blandet i den.

Til tross for stoffets farlighet, blir det mer og mer populært og utbredt, står det.

En ny BBC-dokumentar, «Ibiza: Secrets of the Party Island», setter søkelyset på materialet, og programmets programleder – Zara McDermott, som tidligere har vært med i realityprogrammet «Love Island» – forteller også om sine egne erfaringer.

– Når jeg deler at jeg er på Ibiza, har jeg opplevd at folk har skrevet og tilbudt meg narkotika. Det er interessant hvordan folk bruker sosiale medier til å selge narkotika. Det er ikke bare noe du finner i en bakgård, det er på Instagram, sier hun.

Som et resultat av økningen og spredningen av stoffet på steder som Ibiza, har spanske myndigheter lansert en kampanje som advarer folk om stoffets helserisiko, som blant annet inkluderer tåkesyn, panikkanfall, angst, hjerteproblemer og hjerneslag.

Claudio  Vidal, direktør for Energy Control, som jobber med problemene knyttet til narkotikabruk, fortalte The Sun i fjor at stoffet er spesielt forbundet med "underholdning og fester".

"Jo mer underholdende et sted er, og jo flere unge mennesker det er, jo mer mulig er det å finne dette produktet," sa han.

"Dessverre har dette stoffet kommet inn i landet nylig og har fått mye oppmerksomhet i Spania - og det er ikke bra. Områder som Marbella og Ibiza er selvfølgelig de perfekte stedene å finne disse stoffene."

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.