Få mennesker vet det: Sånn får du gratis offentlig transport

30/08/2023 07:30

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Togbilletter kan være rimelig dyrt til tider, men i Østerrike har de kommet med et forslag hvis du ikke vil betale den dyre prisen.

Millioner av nordmenn ville sikkert elske muligheten til å få billigere eller gratis togreiser over hele landet.

Og faktisk er det ikke umulig å få gratis offentlig transport. Du trenger imidlertid bare å ta en tur til Østerrike for at dette skal være mulig.

Her har du mulighet til gratis tog-, buss- og trikkereiser i et helt år.

Det er imidlertid en bakside.

Det store som gir deg gratis kollektivtransport er at du må ha en tatovering med navnet på landets nye togpass, Klimaticket.

Leonore Gewessler, Østerrikes klimaminister og parlamentsmedlem for De grønne, tilbød avtalen i helgen på en musikkfestival i byen St. Pölten.

I et Instagram-innlegg sa Klimaticket at de tre første personene som fikk tatoveringen ville få passet, som gir dem rett til gratis togreise i ett år.

I tillegg ble det lagt ut et bilde av en tatovering «Gewessler tar ledelsen». Statsrådens blekk er imidlertid løselig.

Et telt på musikkfestivalen tilbød gratis årstogpass på 6.300 kroner til de som hadde ordet «Klimabillett», som betyr klimabillett, permanent tatovert på armen.

Mens Gewessler sa at kampanjen ikke var et problem, har noen anklaget henne for å utnytte unge mennesker og bruke huden deres til å markedsføre jernbanenettet.

Siden kampanjen ble annonsert, har mange uttalt seg mot den.

LADbible skriver at rundt 30 deltakere på Electric Love-festivalen tok opp kampanjen forrige måned.

Klimabilletten ble først lagt ut for salg i 2021, med håp om at den ville oppmuntre den østerrikske befolkningen til å ta offentlig transport i stedet for å kjøre.