Gult farevarsel: Populært ferieparadis for nordmenn rammet av farlig vær

31/01/2024 16:00

Emma Sletta

Reiser
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Ferieparadiset, som er hyppig besøkt i vintersesongen, er nå påvirket av dette farlige fenomenet.

Når nordmenn trenger å komme seg vekk fra det våte og kalde vinterværet i vintermånedene, drar de ofte til Kanariøyene.

Den spanskeide skjærgården er et svært populært feriemål, kjent for sine vakre byer, gode hoteller og godt vær. Men nordmenn på øya bør være spesielt forsiktige, fordi et gult værvarsel nettopp er utstedt.

Det skriver avisen Canaria , ifølge B.T.

Når calimaen ruller inn over Kanariøyene, er det på tide å ta forholdsregler. Dette varme og tørre værfenomenet, der luft fra Afrika blåser inn over Atlanterhavet, påvirker ofte Kanariøyene, og innbyggere og besøkende gjør seg for tiden klare for en ny runde.

Calima, som mange kanskje ikke er kjent med, er et hett tema i disse dager i lokale medier på øyene.

Kommende helg er det ventet vindkast opp mot 70 km/t, og med disse vindene kommer enorme mengder sand og støv. Dette fenomenet danner en dis over øyene, noe som skaper en merkbar skyighet i luften.

Denne disen består av små støvpartikler som kan være en stor plage, spesielt for de med luftveissykdommer eller kroniske hjerteproblemer.

Calima rammer vanligvis hardest på Tenerife og sør på Gran Canaria, ifølge en rapport fra Canaria-avisen. Dette værfenomenet er ikke bare et naturlig fenomen, men det reiser også bekymringer for helsen og sikkerheten til lokalbefolkningen og turister i disse populære destinasjonene.

Som et lyspunkt forventes calima å avta i løpet av uken, noe som gir en pause fra utfordringene været bringer. Kanariøyene ble også rammet av uvær tidligere i januar, noe som pekte på en periode med uvanlige værfenomener for øygruppen.

Denne situasjonen med calima understreker viktigheten av å være forberedt på og tilpasse seg naturens skiftende humør.

For fastboende og besøkende på Kanariøyene er det å navigere i disse periodiske naturutfordringene en del av livet som kan være både fascinerende og utfordrende.