Høyt eller lavt budsjett? Hit bør du dra i vinter!

05/09/2023 13:30

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil komme deg bort i de mørke vintermånedene, kan du reise til den sørlige sommersolen både med et høyt og lavt budget.

Snart blir det virkelig mørkt og kaldt, og da er det godt å ha en fremtidig ferie å varme seg på.

Hvis du også drømmer om varmere strøk i vinter, les videre her hvor vi har samlet fem forskjellige steder du kan dra med TUI – her finner du en tur for enhver smak og budsjett.

Høyt budsjett

Hvis du vil oppleve så mye som mulig på ferien, og er villig til å kaste litt penger på det, så er det en selvfølge å velge en kombinasjonstur på TUI. Hvis du kombinerer flere destinasjoner på en ferie, kan du bo på forskjellige hoteller og oppleve flere områder og steder.

Da kan du tilbringe en uke på en liten øy og en uke på fastlandet – eller kombinere turen på en helt annen måte.

Nedenfor finner du to forslag til kombinasjonsturer på TUI.

1. Mexico

­Mexico er et helt fantastisk reisemål du sjelden vil glemme. Her kan du se et av verdens syv underverker, Kukulkan-pyramiden i Chichén Itzá, utforske vakre cenoter (ferskvannshull) og svømme med havskilpadder.

I tillegg til alt dette er Mexico et ekstremt vakkert og eksotisk reisemål som har mange hvite sandstrender, turkist vann og paradisøyer som bare venter på å bli utforsket.

I tillegg kan du selvfølgelig nyte tequila, taco og temperaturer på rundt 30 grader. Ikke dårlig! 

2. Thailand

Thailand opplever stor popularitet i disse dager, og for en grunn. Landet byr på både hvite palmestrender, et tropisk klima og selvfølgelig et ekstremt deilig kjøkken.

Her er det mange muligheter til å få unike ferieopplevelser – og selv om flyturen dit er på den dyre siden, er det et billig sted å bo, både når det gjelder hotellpriser og priser på mat og opplevelser.

I Thailand kan du se vakre buddhisttempler og oppleve fantastisk natur, som byr på turer i både jungel og fjell. Flere steder kan du også snorkle direkte på stranden og se masse fargerike fisker – en opplevelse som kan imponere alle vannelskere og eventyrlystne, store og små.

Lavt budsjett

Selv om det billigste selvfølgelig er å feriere i Norge, er det også mulig å komme seg ned i sydensolen uten å måtte slippe for mye penger med klassiske charterturer. Her får du både kortere flyreiser og god valuta for pengene på all-inclusive-hoteller.

Charterfly er perfekt hvis du bare trenger å gå for en uke. Du kan bestille en klassisk pakkereise med TUI, der både hotell og fly er inkludert, eller du kan sette sammen reisen selv ved å enten kjøpe fly eller hotell gjennom TUI. Da blir reiselengden mer fleksibel og du kan dra en helg eller på en lengre tur i 10 dager.

1. Kapp Verde

Hvis du drømmer om varme, men også om en betydelig kortere flytur enn til Mexico og Thailand, er Kapp Verde en god innsats for et vintermål. Ligger utenfor vestkysten av Afrika, tilbyr skjærgården omgivelser hvor du virkelig kan bremse ned mens du soler deg på de lange sandstrendene.

Ønsker du litt mer action på programmet, er øygruppen spesielt kjent for sine gode muligheter for windsurfing og kitesurfing.

2. Egypt

Med rundt 22 grader tilbyr Egypt virkelig behagelige temperaturer i vintermånedene. Ikke minst i vannet, som holder rundt 21-23 grader, og som er helt utrolig å snorkle og dykke i.

Egypt byr på vakre korallrev, og hvis du vil lære å dykke, kan destinasjonen her lett være stedet.

Trives du bedre på land, kan du også dra på ørkensafari eller en tur til Gizu utenfor Kairo og se pyramidene.

3. Kanariøyene

Hvis du drømmer om en charterferie av det klassiske slaget, så er det verdt et besøk til Kanariøyene. Her kan du holde ferie på Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura eller en av de andre vakre øyene utenfor vestkysten av Afrika.

Slapp av på all-inclusive-hotellet og nyt kvelden på restaurant med familien. Ingenting sier familieferier og vinterferier som Kanariøyene!