Måtte dra tidlig hjem fra ferie: – Vi mistet matlysten og spiste ikke så mye

21/07/2023 22:30

Emma

Reiser
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
– Det fikk deg til å føle deg svak og svimmel. Det fikk deg til å føle deg ukomfortabel, og vi mistet appetitten – vi kunne ikke spise så mye.

En britisk familie hadde betalt rundt 21.000 kroner for en ukes ferie på den greske øya Rhodos. Men etter fire dager måtte de si stopp og fly hjem.

Det sier familiens mor, Sally Urwin, til The Independent.

Sammen med sine to tenåringssønner landet hun på ferieøya 12. juli – midt i hetebølgen, med kallenavnet «Kerberos» etter den trehodede hunden som i gresk mytologi vokter inngangen til kongeriket Hades.

Den intense varmen gjorde først at familien ofte måtte holde seg inne på hotellet fordi det «kokte» ute – men etter hvert gjorde varmen også hotellet til en «gigantisk ovn», forklarer Sally Urwin til britiske medier.

Hun forklarer at varmen – som var over 40 grader på det meste – gjorde dem urolige og svimle, i tillegg til at de mistet matlysten.

– Det var minst 43 grader da vi dro. Måten hotellet ble designet på, med kunstig marmor, var som en gigantisk ovn, sier hun til The Independent.

Hun forteller at hun har jobbet i den amerikanske delstaten Texas og er vant til å varme.

Men varmen de opplevde i ferien var «kvelende».

Sammen med sønnene returnerte hun til Storbritannia 16. juli – og la deretter ut om opplevelsen på sosiale medier.

Der ble hun møtt med kommentarer om at hun «aldri hadde vært i utlandet før» og at det «bare er vanlig sommer».

Men det er hun ikke enig i:

– Da vi kom dit, var det varmt. Jeg har vært på mange varme ferier, men det ble varmere og varmere. Vi var alle dekket av solkrem, og den eneste måten vi kunne holde hodet kaldt på var å sitte i vannet, sier hun til The Independent.

Hetebølgen ser ut til å fortsette å herje over Sør-Europa også den kommende perioden.