Nå blir det dyrere å reise til norsk ferieparadis: Innfører ny skatt

13/12/2023 16:00

Emma Sletta

Reiser
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå innføres en ny skatt.

Da er det klart. Det blir dyrere å feriere i en av nordmennes store feriefavoritter, Hellas, neste år.

Hellas har valgt å innføre en omstridt turistskatt.

Dette skjer i en tid da nordmenn bare så vidt har begynt å tenke på neste års sommerferie. Grekerne bestemte seg for at vi må betale mer hvis vi skal besøke dem. Dette er bestemt av det greske parlamentet.

Det skriver Dagbladet.

Hellas' økonomi- og finansminister, Kostis Hatzidakis, ønsket både å innføre en ny turistskatt og å innføre nye regler for korttidsutleie. Og Folketinget stemte for det nye forslaget med stort flertall. Den er skrevet av gresk GTP gresk.

Hellas har for tiden en overnattingsskatt som skal betales av hotellgjester, enten de er lokale, nasjonale eller internasjonale. Dette skal nå erstattes av en skatt som skal gi landet større økonomisk motstandsdyktighet mot skader forårsaket av klimakrisen.

Alle må betale

Hotelleiere / grunneiere som leier ut et rom / eiendom eller mer, må kreve en ekstra avgift, som vil variere fra 1,5 euro til 10 euro fra mars til oktober og fra 0,5 euro til 4 euro fra november.

Gebyret gjelder per natt og for alle typer turistinnkvartering, inkludert hoteller, rom til leie, villaer og Airbnb, opplyser myndighetene.

Inntektene fra denne avgiften går til et spesielt opprettet nødfond for naturkatastrofer.

Personer som leier ut tre eller flere eiendommer til korttidsutleie av turister, må også føre regnskap og betale merverdiavgift og andre skatter.

De som bryter reglene risikerer å måtte betale en bot tilsvarende 50 prosent av fjorårets bruttoinntekt, og minst 5.000 euro (59.000 kroner).

En boligskatt på 0,5 prosent av inntekten må betales av de som driver korttidsutleievirksomhet.