Nå gjør første europeiske flyselskap det: Lager barnefri sone

30/08/2023 11:30

Emma Sletta

Reiser
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
For en ferie. Du var en strandløve om dagen, en dansende mygg om natten, og kamerarullen din er fylt med fantastiske bilder som følgerne dine på Instagram snart vil glede seg over.

Men nå er hjemturen kommet. Etter tre timers kø gjennom sikkerhetskontrollen planter du den solbrente kroppen din i flysetet, benplassen er trang, og du glemte å laste ned en podcast, men du forteller deg selv at det vil gå bra, for om en håndfull timer vil du være hjemme. Flyet tar av, du lukker øynene, søvnen er nesten kommet, og så begynner den.

Et hyl av en annen verden skjærer gjennom den tunge luften. Du våkner brått, ser deg rundt, og så får du øye på babyen, som høylytt deler sin misnøye med resten av hytta.

Høres ovennevnte situasjon – eller deler av den – kjent ut, og er det noe du ønsker å unngå? Da er det gode nyheter. For nå er det tyrkiske flyselskapet Corendon klar til å selge flybilletter i barnefrie soner.

Det skriver Euronews.

Du trenger imidlertid bare å sette bremsene på før du flyr inn på nettstedet deres og bestiller billetter. Så langt er det bare på ruten mellom den karibiske øya Curaçao og Amsterdam at billetter til den barnefrie sonen blir en realitet.

Og så er det først i november at billettypen kommer på hyllen.

Setene, som bare kan bestilles av personer over 16 år, vil være foran på flyet, og det vil være 93 av dem. De vil bli skilt fra resten av flyet med gardiner og vegger.

For den tjenesten må du punge ut en ekstra $ 45 - hver vei. Det er cirka 475 kroner.

Hvis du vil ta på deg den store utgiftsbuksen, kan du også få en av de ni setene med ekstra plass til beina. Det krever imidlertid en betaling på ytterligere $ 100, noe som tilsvarer litt over 1000 kroner. Hver vej.

Ifølge Atilay Uslu, som står bak Corendon, er tilbudet laget for de reisende som ønsker litt mer trygghet på reisen.

Samtidig ser han det også som en glede for foreldrene.

"De kan nyte turen uten å bekymre seg for at barna skal lage litt støy," sier han.

Corendon er det første europeiske flyselskapet som tilbyr denne tjenesten.

Tui, KLM og Transavia sier til den nederlandske avisen NU.nl at de ikke har noen planer om å innføre barnefrie soner.