Nå kan du gjøre et høstferiekupp: På ønskelista til mange

04/10/2023 09:00

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Savner du sommeren allerede? Da er du ikke alene.

Norske charteroperatører opplever så stor pågang fra nordmenn som leter etter restplasser at nettsidene ikke klarer å ta unna trafikken.

Og det er ikke bare hele eller doble uker som frister. Mange har også kastet sine øyne på en langhelg til varmere områder.

Hvis du vil bruke en lang helg i Nice eller Cannes en av de kommende dagene så venter det 22,5 grader i vannet og 25 grader i lufta. Noe som vil være høyst trivelige grader for de fleste nordmenn.

- I tillegg til tradisjonelle charterreiser så tilbyr vi også fleksible pakkereiser til blant annet Portugal og Spania, som er satt sammen av hoteller vi har inngått kontrakter med og eksisterende ruteflytilbud. Med disse reisene får kundene naturligvis en mye større fleksibilitet, da det er avganger opptil sju dager i uka - dermed kan de være borte alt fra 3 til 30 dager, forteller kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo og fortsetter:

- Langhelger til Costa del Sol er også utrolig populært gjennom hele året. Det samme er Mallorca både på våren, sommeren og høsten. Men her ser det ut til at det er temmelig fullt for de aller nærmeste dagene.

Dersom man kan kaste seg rundt på kort varsel og hoppe på et fly fra Oslo til Gran Canaria på onsdag så kan du slippe unna med 3700 kroner for ei uke. Vær klar over at restplasser med kort tid til avreise må betales i sin helhet ved bestilling.

Ikke bare sol og sommer

Men det er ikke bare sol og strand som lokker. Noen dager til en storby står også på ønskelista til mange.

- Vi selger pakkereiser med rutefly til mange av verdens hjørner og storbyer, hvor langhelger naturligvis er utrolig populært om høsten, forteller Rivera i Apollo.

Hun nevner London, Roma, Budapest, Paris og Alicante som er på topplista over storbyene denne uka.

Ving-sjefen trekker, på sin side, fram noen dager i en storby som London, Paris, eller Barcelona eller noen dager i Sør-Frankrike eller Spania som populære reisemål akkurat nå.

Reiser du seinere i oktober kan du enkelt finne reise og to netters hotellopphold i Paris for 2500 kroner.