National Geographic og TUI utvider samarbeidet

23/11/2023 16:00

Emma

Reiser
Foto: TUI / NTB
Foto: TUI / NTB
National Geographic og TUI lanserer nå et utvidet samarbeid.

Flere enn 40 nye heldags- og halvdagsutflukter er nå tilgjengelige for alle, uavhengig av ferietype. 

Det skriver TUI i en pressemelding.

– Opplevelser og aktiviteter er stadig viktigere for nordmenn på ferie. Vi ønsker ikke bare sol og strand, men vil gjerne lære om historien og kulturen i landene vi besøker. Dette samarbeidsprosjektet med National Geographic er midt i blinken, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge. 

Velger du en National Geographic Day Tour får du unike, bærekraftige opplevelser med fokus på natur, vitenskap, kultur, gastronomi og historie mens du er på ferie.

Alle kan bestille utfluktene

Fra Lanzarotes vulkanske vinmarker, til Julius Cæsars Roma og Cancuns vakre ferskvannsbassenger. Dette er bare noen få av de mange, ulike temaene for National Geographics nye utfluktsprogram. 

TUI og National Geographic utvider samarbeidet, slik at alle kan gå inn og bestille utfluktene - også dem  som ikke er på ferie med TUI. Samtidig lanseres mer enn 40 nye utflukter over flere destinasjoner, mens flere allerede er under utvikling

Utfluktene gjennomføres i små grupper og tar deg med til steder der allmennheten ellers ikke har tilgang. Du har med deg en ekspert innen ulike fagområder, som for eksempel arkeologi, marinbiologi, historie eller forskning.

Førsteklasses opplevelser 

Lanseringen av National Geographic Day Tours styrker TUIs strategiske fokus på opplevelser og aktiviteter som et nøkkelområde for virksomhetens videre vekst.

– National Geographic Day Tours gir deg opplevelser for livet, enten du er strandentusiast eller elsker å utforske storbyer verden rundt. Dette er nøye utvalgte opplevelser som gir deg innblikk i reisemålets historie og kultur i tråd med National Geographics arv. Disse aktivitetene vil gi gjestene våre førsteklasses, autentiske og lokale opplevelser, sier Peter Ulwahn, administrerende direktør i TUI Musement.

Barcelona, Cancun, Kreta, Paphos, New York, Napoli og Gran Canaria er blant reisemålene som tilbyr National Geographic Day Tours. 

Bærekraftige opplevelser

En andel av inntektene går til den globale ideelle organisasjonen National Geographic Society. Disse midlene støtter National Geographic i arbeidet med å beskytte og opplyse verden gjennom utforskning, forskning og utdanning.

National Geographic Day Tours følger de strenge kriteriene til Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

– Vi tar reisende med til ekstraordinære steder, hvor de kan nyte godt av ekspertisen og kunnskapene til guider som er opplært av oss i National Geographic. Opplevelsene kan bestilles digitalt, mens man reiser rundt i verden, sier Nancy Schumacher, Senior Vice President og General Manager, National Geographic Expeditions.

Eksempler på National Geographic Day Tours
  • Lær om Gran Canarias urbefolkning, Guanchene: Utforsk den arkeologiske utgravningen ved la Fortaleza. Lær om urbefolkningen og den unike balsameringsteknikken og mumien som endte opp på forsiden av National Geographic Magazine. Få eksklusiv tilgang til arkivrommet på museet og en gjennomgang med en arkeolog.

  • Opplev gjenoppbygging av korallrev i Mexico: Gjør et dypdykk i National Geographics Pristine Seas-prosjekt.  Verdens nest største korallrevsystem finnes utenfor kysten ved Cancun. Bli med på en unik båttur. Her snorkler du rundt revene sammen med en marinbiolog som forklarer hvordan man gjenoppbygger korallrev og hvorfor de er så viktige.

  • I Napoli lærer du å lage egen pasta: En lokal historiker tar dere med til vakre Granano. Her får dere vite alt om pastaens historie. Dere får også muligheten til å lage egen pasta sammen med en lokal familie og nyte en herlig lunsj på pastafabrikken deres. Visste du at pastaretter som makaroni og ravioli har røtter helt tilbake til det 13. århundre?

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.