Nytt forbud i norsk ferieparadis: Kan koste deg 22.000 kroner

10/06/2024 17:06

Emma

Reiser
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Som turist i Spania må du nå være ekstra årvåken, ellers kan det bli veldig dyrt.

Fremtidige reisende som planlegger å besøke Spania bør nå tenke ekstra nøye gjennom valgene sine før de tenner en sigarett på kysten.

Byrådet på San Antonio på Ibiza har kunngjort at den godt besøkte Caló des Moro-stranden nå vil bli erklært røykfri. Dette trekket er det siste trinnet i en rekke initiativer som tar sikte på å fremme folkehelsen og redusere mengden forurensende sigarettsneiper som finner veien inn i sanden.

Det skriver LadBible.

Siste år innførte Spania røykeforbud på 28 populære strender på Balearene, inkludert strender på Mallorca, Menorca og Ibiza.

Hvis effekten av røykeforbudet på Caló des Moro viser seg vellykket, vil byrådet utvide tiltaket til flere strender i San Antonio.

Selv om røykere som velger å tenne en sigarett på en røykfri strand ikke nødvendigvis vil bli bøtelagt, ettersom håndhevelsen av den nylig vedtatte loven fra Spania i fjor er i hendene på lokale områder og bystyrer, kan det være klokest å unngå risikoen. Bøtene kan potensielt komme opp i 22.000 norske kroner, noe som gjør det fornuftig å avstå.

Så hvis en tur til Spania er i horisonten, kan det være en god beslutning å la sigarettene bli hjemme.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.