Reiseselskap bekrefter: Kansellerer alle avganger

23/07/2023 21:30

Mikkel Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flyselskapet kansellerer alle flyvninger til den greske øya Rhodos.

Reiseselskaper kansellerer sine rutefly til den greske øya Rhodos på grunn av skogbranner på øya, som har ført til evakuering av tusenvis av turister. Dette gjelder også danske turister.

Reiseselskapet Tui har kansellert alle avganger til og med tirsdag.

Tui refunderer de kansellerte reisene så snart som mulig.

– Det er en sjanse for at kanselleringen blir utvidet til å gjelde for en lengre periode, men det kommer an på hvordan situasjonen utvikler seg, heter det.

Det er spesielt den sørlige delen av øya som er rammet av branner.

– Det er ganske stort press på hotellene som ikke blir berørt. Selv om dette er flertallet av hotellene, betyr det at de er fulle for øyeblikket, sier Jan Lockhart, kommersiell leder i Sunweb.

– For å være sikre på at vi kan tilby våre gjester en skikkelig ferie under skikkelige forhold, har vi valgt å sette aktiviteten vår til Rhodos i beredskap i dag og regner med å kunne gjenoppta den i dagene som kommer.

Tui sender ruteflyene til Rhodos, men bare slik at de kan hente gjester som allerede er på øya.

– Vi følger anbefalingene fra lokale myndigheter. Vi fortsetter å prøve å kontakte alle kunder og holde dem oppdatert slik at vi sikrer at de blir evakuert til riktig sted, sier Tui.

Over 30.000 mennesker har blitt evakuert på grunn av skogbrannene.

Lørdag kveld ble rundt 2000 turister evakuert med båt fra Rhodos. Det opplyser den greske kystvakten ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Både skipene til den greske kystvakten og mer enn 30 privateide båter deltok i evakueringen av turistene.

Brannvesenet i Hellas har kategorisert Rhodos samt øya Evvia og hele østkysten av det greske fastlandet som kategori 5-områder.

Det betyr at det er størst risiko for brann