Skal du fly langt i sommer? Da bør du spise dette for å unngå jetlag

28/06/2023 19:30

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du bør ta med deg mer enn bøker, nakkestøtte og headset på flyet.

En ny studie har funnet ut at en bestemt mat kan være svaret på å slå jetlag.

En ny studie utført av det australske flyselskapet Qantas og University of Sydneys Charles Perkins Center, har funnet ut at en bestemt ting - som de fleste av oss elsker - kan bidra til å redusere virkningen av jetlag og kan få deg til å føle deg mindre groggy under en flytur.

Sjokolade.

Flyselskapet har testet forskjellig belysning, søvnmetoder og måltider på frivillige for å se hvordan de kan forbedre opplevelsen for passasjerer på langdistanseflyvninger – i forkant av non-stop-ruten fra London til Sydney.

Det skriver Metro.

Sammen med chili har sjokolade blitt en ingrediens som kan hjelpe passasjerene, så det er sannsynlig å være på menyen som en del av flyselskapets nye "anti-jet lag" -tiltak.

Under forskningen justerte eksperter også tidspunktet for når måltider ble servert for å prøve å justere kroppens indre klokke ved å bruke spesifikke elementer fra menyen, inkludert fisk og kylling sammen med hurtigvirkende karbohydrater, samt "komfortmat" som supper og melkebaserte desserter. "

Forskere sa at de forsøkte å fremme hjerneproduksjon av aminosyren tryptofan - som ofte finnes i sjokolade - for å hjelpe passasjerene til å gjøre flyet rimeligere.

Peter Cistulli, professor i søvnmedisin ved University of Sydney, sa at mens forskningen pågikk, var det "klare bevis" på at de ulike elementene bidro til å redusere virkningen av langdistansefly.

Så ikke glem sjokoladen på din neste flytur.