Skal du på sommerferie i utlandet? Her er 5 tips

28/06/2023 17:30

Emma Sletta

Reiser
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Sommerferien nærmer seg for mange nordmenn. Slik forbereder du deg best på sommerens utenlandsreiser.

I fjor ferierte flere nordmenn i Norge, men i år ser det ut til at mange igjen skal til utlandet.

I sommerferien reiser mange til populære feriemål som Hellas, Spania, Kroatia og Tyrkia. Før du drar på sommerferie i utlandet, har European ERV samlet fem reisetips som kan gi deg en trygg og sikker sommertur.

Det skriver reiseforsikringsselskapet i en pressemelding.

1. Last ned Travel Ready-appen

Utenriksdepartementet har lansert en ny versjon av appen «Travel ready», der reisende kan få gode råd, reiseråd, kontaktinformasjon til blant annet danske ambassader osv.

– Appen har den fordelen at du kan melde deg på den danske listen, slik at Utenriksdepartementet kan kontakte deg dersom det skulle oppstå en alvorlig hendelse eller en akutt krise der du er på ferie, sier Peter Steen Olsen, finansdirektør og talsmann i European ERV.

2. Kom deg til flyplassen i god tid

Mange drar på ferie i juli, noe som også betyr at det er fare for kø på flyplassen. I fjor var det store køer i sikkerhetskontrollen, men det er vanskelig å spå hvordan det blir i år.

"Du kan spare tid ved å sjekke inn hjemmefra, men prøv å være på flyplassen minst 2 timer før du flyr. På innsiden av for eksempel USA. På Københavns lufthavns nettsider kan du se gjeldende ventetid i sikkerhetskontrollen, sier Peter Steen Olsen, CFO og talsmann i European ERV, og legger til:

"Vær oppmerksom på informasjon fra flyplassen du skal reise fra både på utreise og returreise."

3. Reis let

Kan du ha alt i håndbagasjen? Det er smart å pakke alle tingene dine i håndbagasje som ikke trenger å sjekkes inn. For å få plass til det hele, er et godt tips å rulle klærne i stedet for å brette dem.

– Mange reisende opplever på et tidspunkt at bagasjen er forsinket eller rett og slett forsvunnet. Hvis du kan ha alle tingene dine i håndbagasjen i stedet for en innsjekket koffert, anbefaler vi dette, sier Peter Steen Olsen, CFO og talsmann i European ERV.

4. Sjekk reiseforsikringen din

Før du drar på ferie anbefales det at du sjekker reiseforsikringen din og hvordan du er dekket i ulike situasjoner.

– Det er viktig at reiseforsikringen er gyldig før du reiser på sommertur. Hvis du har planlagt ulike aktiviteter, anbefaler vi at du sjekker om reiseforsikringen dekker deg i tilfelle du skulle bli skadet, sier Peter Steen Olsen, CFO og talsmann i European ERV.

5. Få styr på viktig informasjon

Det er lurt å lage en liste med kontaktinformasjon fra f.eks. flyselskap, turoperatør, reiseforsikringsselskap etc. hvis du skulle trenge hjelp i sommerferien.

– Skriv gjerne ut en liste over den viktigste informasjonen eller skriv den i et notat på telefonen, slik at du har all relevant informasjon lett tilgjengelig. Da kan du raskt få den hjelpen du trenger hvis uhellet er ute, sier Peter Steen Olsen, CFO og talsmann i European ERV.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.