Thor har snart reist i alle verdens land på en uavbrutt tur uten å fly: Ett land tok mer enn 2 år å forlate igjen

09/03/2023

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danske Thor er neglebitende nær å bli den første i verden til å besøke alle verdens land på en tur uten å komme hjem og HELT uten å fly, men det har ikke vært uten humper i veien.

De fleste elsker å reise og oppleve verden, og mange drømmer om å trekke flere måneder eller kanskje til og med år av kalenderen for å reise og oppleve verden.

Dette er imidlertid ikke tilfelle for danske Thor. Tvert imot drømte han om å komme hjem.

Han er på reise, og det har han vært siden 10. oktober 2013 klokken 10.10, da han forlot Danmark.

Siden da har han blitt den første personen i verden som besøker alle verdens land på en uavbrutt reise uten å fly.

Reglene er enkle; Han har ikke lov til å reise hjem, han må være minst 24 timer i hvert land, og under ingen omstendigheter har han lov til å gå ombord på et fly.

Det høres sprøtt ut, og selv om eventyret opprinnelig ble estimert til å ende i 2018, kan Thor endelig begynne å se lys i enden av tunnelen etter nesten 10 år på veien.

Han mangler bare to av totalt 203 land, og han regner med å besøke Sri Lanka og Maldivene, og dermed avslutte eventyret før august i år.

Strandet to år i Hong Kong

Turen dit Thor er i dag har vært alt annet enn lett.

Reisen, som opprinnelig ble anslått å ta mye kortere tid, har nesten tatt 10 år, og dette betyr at Thor har måttet klare seg uten alt han har elsket i Danmark i nesten 10 år.

Dette gjelder hans familie, hans kone og alt det er å elske i Danmark.

Selv om han har fått besøk av kone, familie og venner underveis, legger ikke den danske oppdageren skjul på at han er klar til å reise hjem.

Og du forstår at han er sliten. Han har hatt mange humper i veien, noe som har medført at han har måttet tilbringe LANGT mer enn 24 timer i de fleste land.

Faktisk har han tilbrakt flere måneder i mange av landene, og i Hong Kong endte han til og med opp med å tilbringe mer enn to år! Nøyaktig 773 dager.

Årsaken var koronapandemien, som gjorde det tilnærmet umulig for ham å få plass på et containerskip slik at han kunne fortsette på reisen, men nå er han heldigvis på god vei til Sri Lanka og Maldivene, som er de to siste landene på reisen.

Du kan se hvilke 15 land Thor har brukt mest tid i nedenfor:

Du kan også finne en detaljert liste over landene Thor har besøkt ved å klikke her. Via lenken kan du også lese når han kom til de mange forskjellige landene og hvilke to land han fortsatt mangler. 

Hvis du vil lese mer om Thor og hans reise eller kanskje til og med støtte ham økonomisk, kan du gjøre det ved å klikke her. Du kan også lese mer i artikkelen nedenfor:

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.