Thor prøver å reise til alle land i verden på en uavbrutt reise uten å fly: Nå sitter han fast i Hong Kong

07/12/2021 09:30

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I oktober 2013 la Thorbjørn ut på en reise der målet var å besøke alle verdens land på en uavbrutt reise uten å fly. I dag, mer enn 8 år senere, har han fortsatt ikke kommet.

10/10 2013 klokken 10:10.m., la Thorbjørn C. Perdersen (kalt Thor) ut på en reise som ingen andre mennesker noen gang har fullført før. En reise han har valgt å kalle Once Upon A Saga.

Målet var å gjøre det ingen noen gang hadde gjort, nemlig å besøke alle verdens land på en sammenhengende reise, uten å fly og uten å komme hjem til Danmark. Han skulle også minst være 24 timer i hvert land.

Thor sier selv på onceuponasaga.dk at reisen vil finne sted uten fly, og at han ikke vil kjøpe, låne eller leie bil. Han vil primært bli transportert med buss-, tog- og ferger/lasteskip slik at han kan «sørge for å tilbringe tid med lokalbefolkningen og andre reisende». 

Da Thor forlot Danmark, var planen å fullføre prosjektet og reise hjem innen fire år. I dag er det over åtte år siden reisen startet, og Thor er fortsatt ikke ferdig.

Målet er å besøke 203 forskjellige land, og så langt har Thor reist til og opplevd 194 forskjellige land uten å fly eller reise hjem til hjemlandet Danmark. Han har gjort dette på 2979 dager.

Land nummer 194 (Mikronesia) nådde han 15/01/2020 og allerede der hadde prosjektet tatt betydelig lengre tid enn forventet. Reisen skulle imidlertid vise seg enda mer langvarig da Covid-19 plutselig rammet verden og Thor ble strandet i Hong Kong.

Opprinnelig var turen til Hong Kong kun for å komme videre til Palau, og Thor skulle ikke ha tilbrakt mer enn fire dager i Hong Kong.

Oppholdet ble imidlertid først forlenget med en uke på grunn av det kinesiske nyttåret, da Palau stengte sine grenser i forbindelse med kampen mot koronapandemien, og nå er Thor fortsatt i Hong Kong, som han har vært i nesten to år.

10. oktober i år markerte Thor 8-årsjubileet for sin avgang med et innlegg på sin Facebook-side "Once Upon a Saga".

«Det har vært noe godt å si om alle land. Det har vært noe interessant å lære. Og viktigst av alt, det har alltid vært noen hyggelige mennesker å møte. En fremmed er en venn du ikke har møtt ennå.» Skriver Thor i sin årsdagspost.

Det er også helt klart at Thor, i tillegg til å gjøre noe unikt, ønsker å slå et slag som verden ikke er så ond og hard som mange tror.

Thor fortsetter reisen og har åpnet opp for at det snart kan være en sjanse for at han kan komme videre til Palau, selv om han har uttalt flere ganger at han er "utmattet" og heller vil ha prosjektet ferdig snart.