Triste nyheter fra norsk ferieparadis

07/02/2024 14:16

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Triste nyheter fra det norske ferieparadiset.

Det norske ferieparadiset Zanzibar, kjent for sine idylliske strender og solfylte dager, står overfor en uventet krise som truer med å endre øyas ansikt: en akutt mangel på øl og andre alkoholholdige drikker.

Denne mangelen har sendt prisene til værs og etterlatt barer nesten tørre, noe som vekker bekymring blant lokale handelsmenn og turister.

Det skriver BBC.

Årsaken til denne plutselige mangelen kan spores tilbake til den tanzanianske regjeringens beslutning om å endre reglene for import av brennevin og øl til Zanzibar.

Ifølge BBC har regjeringen nektet å fornye alkohollisensene til de tre største importørene til øya, noe som har resultert i en prisøkning på over 100 prosent på alkoholholdige drikkevarer.

Og det faller ikke akkurat på et tørt sted for øyas hotelleiere, som frykter for turismens fremtid:

– Vi er i ferd med å gå tom for øl i baren min. Jeg har bare ett lager med brus igjen, sier Mshenga, eier av en lokal bar.

Situasjonen forverres ytterligere av at et av øyas eneste destillerier er stengt av myndighetene, og Zanzibars mest solgte øl, Safari, er nesten umulig å finne.

Og selv om Tanzanias regjering har utstedt tre nye alkohollisenser til selskaper som nå får lov til å importere øl, rapporteres det om forsyningsproblemer.