5 gode grunner til at kjæresten din skal gi deg en massasje

21/08/2017 13:15

Anniken Hauge

Sex og samliv
Par fræk massage
Foto: Shutterstock
Massasje får deg til å slappe av og slippe spenninger i kroppen din – og så er det selvfølgelig en veldig god og deilig måte å være intim med kjæresten. Men det er ikke det eneste.

For massasje har også mange andre nyttige effekter for helsen din. 

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på fem gode grunner til å finne frem massasjeoljen i kveld og gi kjæresten din en deilig massasje - og hvis du tagger kjæresten din så kan jo tjenesten bli gjengjeldt. 

1. Massasje minsker stress 

Har du en jobbsamtale, en date eller en stor kamp snart? Så få en massasje først.

En del forskning peker nemlig på effektiviteten ved en massasje mot stress. 

Dolvett Quince, sjefstrener for NBCs The Biggest Loser, forklarer at massasje både kan lindre spenninger i musklene og sinnet ditt, og at du derfor er bedre rustet til å overkomme stressende situasjoner. 

2. Massasje får treningen til å føles lettere

Hvor mange ganger har du ikke gått rundt på treningssenteret med blytunge ben og armer slappe som spagetti? 

Det er det heldigvis råd for.

Hvis du har aspente og ømme muskler, skaper det motstand som får lemmene dine til å føles tunge. 

Da bidrar massasje til å øke blodgjennomstrømningen og løse opp spenningen.

3. Massasje booster humøret ditt

Er det mandag igjen? Regner det ute?

Uansett hvorfor du føler deg deppa, så kan en massasje hjelpe. 

En studie i massasjeterapi viser at massasje øker det gjennomsnittlige nivået av gledelseshormonet serotonin med 28 prosent og dopamin med 31 prosent. Så massasje er ikke bare digg men det gjør deg også gladere. at massage øger dit gennemsnitlige niveau af glædeshormonerne serotonin med 28 procent og dopamin med 31 procent. Så massage føles ikke bare godt, det gør deg også gladere.

4. Massasje er naturens smertestillende

Det på tide å droppe paraceten, for en god runde massasje kan virke mer smertestillende. 

Jo mer kroppen blir knadd og løsnet opp, jo fler endorfiner vil kroppen din frigi som er kroppens naturlige smertestillende middel.

5. Massasje forbedrer fleksibiliteten din

Ifølge en studie i International Journal of Neuroscience kan to ganger 30 minutters massasje i uken forbedre fleksibilitet din i overkroppen og løsne stivhet din i nedre rygg.

Så kanskje du skulle gi kjæresten massasje to ganger i uken – og selvfølgelig få noe tilbake – for det kan jo være all den nye fleksibiliteten gir dere lyst til å utforske nye stillinger i senga. 

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, forklarer:

”Helt essensielt til enhver massasje er selvfølgelig en god massageolje. Da vil jeg klart anbefale Sinful Mandel Massasjeolje, som vil bidra til en ekstra deilig opplevelse. Vi er nok mange som kjenner til at massasje ofte fører til sex, og da er massasjeoljen med mandel god fordi den kan både brukes på kroppen og på mer intime områder. Så det er altså ingen unnskyldning for å ikke overraske kjæresten din med en erotisk og forførende massasje, forklarer altså Mathilde Mackowski.