5 sannheter om sex i et langvarig forhold

5 sandheder om sex i et langvarigt forhold
Foto: Shutterstock
Hvis du har vært i et forhold i mange år, kjenner du allerede til de ville perioder og utfordringer som sexlivet deres går gjennom.

Det kommer tørkeperioder, det kommer perioder med lange, stressende arbeidsdager og en stor lyst til å bare ligge på sofaen, og du kommer til å oppleve at sexlysten din ikke er som i starten av forholdet deres.

Det hersker mange myter om sex i ”et sunt forhold”, men hva er egentlig sannheten?

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på 5 sannheter når det kommer til sexlysten din i et langvarig forhold.

Les dette alene eller sammen med partneren din.

Her er 5 sannheter om sexlyst i et langvarig forhold

1. Menn opplever også lav sexlyst

Det hersker en stereotyp forestilling i samfunnet om at det kun er kvinner som opplever å ha lav sexlyst. Det stemmer ikke.

Stress, fysisk utmattelse og mentale problemer kan sammen medvirke til at du har nedsatt sexlyst – uansett om du er mann eller kvinne. 

Hvis du opplever at kjæresten din har mindre lyst enn vanlig, så ta en snakk om hva som kan være årsaken og hvordan du kan hjelpe. 

2. Sex må ikke være spontant for å være sexy

Noen tror at det å ta en beslutning om å ha sex eller legge det inn i kalenderen, fjerner det sexy rundt det. 

Men hvis du opplever å ha lav sexlyst, viser det at du setter av tid til partneren din, at du har respekt for hans eller hennes behov, og ønsker og er villig til p gjøre en innsats for å få vill lek i forholdet deres. 

3. Lav sexlyst kan indikere dypere problemer i forholdet

Det kan være mange grunner til at du opplever å ha nedsatt sexlyst.

Ofte kan det dog være et tegn på et mer intenst problem i forholdet deres. 

Terapi kan hjelpe dere til å se på dynamikken i forholdet deres, og hva som eventuelt er årsaken til at sexlivet deres ikke er som det har vært. 

4. Unngå å føle deg avvist 

Hvis du er den i forholdet deres som har høy sexlyst, kan du fort føle deg avvist hvis partneren din ikke vil ha sex.

Det kan skape en usunn stemning i forholdet deres, og oftest vil partneren din sin mangel på sexlyst ikke ha noe med deg å gjøre. 

5. Monogam sex kan bety nye utskeielser

Jo lengre tid dere har vært sammen, desto mer stoler dere på hverandre og er villige til å eksperimentere mer.

Så faktisk kan monogam sex være langt mer spennende og nytelsesfult enn å ha mange partnere. 

Medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer:

”Det kan være vanskelig å opprettholde intimiteten i et langvarig forhold. Hvis dere har behov for å finne tilbake til hverandre igjen, kan dere med fordel prøve Discover Your Lover Brettspill, som kan gi sexlivet deres litt ekstra krydder og bringe dere tettere sammen. Og er dere mer innstilt på å prøve nye ting, kan Orion Grey Box Bondagesett være akkurat det som skal til. Det inneholder 10 forskjellige ting som kan brukes til lystig bondage, for eksempel pisk, håndjern, blindfold og brystklemmer,” forklarer altså Mathilde Mackowski. 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.