6 faser du og kjæresten går gjennom i sexlivet deres

15/05/2017 12:30

KC

Sex og samliv
Sexlivet deres endrer seg med tiden.
Sexlivet deres endrer seg med tiden.
Du og din utkårede går gjennom mange faser i forholdet deres – forhåpentligvis fra 'kjærlighet ved første blikk' til 'de levde lykkelige til sine dagers ende'. Det samme gjør sexlivet deres.

I samarbeid med grunnleggeren av Sinful.no, Mathilde Mackowski, tar vi her en nærmere kikk på hvordan sexlivet deres endrer seg med tiden. 

Her er sexlivets seks faser:

1. Tiltrekningsfasen

Dere har akkurat møttes og er sinnsykt tiltrukket av hverandre. Alt er nytt og spennende, og bare tanken på sex med den andre personen sender små elektrisk støt gjennom kroppen din og får deg til å lengte til neste gang dere skal sees. Dere kan rett og slett ikke få nok av hverandre, og det er umulig å forestille seg at dere noensinne kan miste lysten til å være intime hele tiden. 

Foto: Sinful.dk

2. Begjærets fase

Forholdet deres er relativt nytt og dere kan ikke holde fingrene fra hverandre.

Begjæret er så sterkt at dere ender med å ha sex hver gang dere møtes. 

I følge professor Gurit Birnbaum og professor Eli Finkel er sex en av de viktigste byggestene i de første fasene av forholdet deres, siden aspekter som tillitt og engasjement først kommer senere.

3. 'Vi er eksklusive'-fasen

Dere har nå vært sammen i flere måneder og har bestemt dere for kun å være sammen med hverandre. Dere har kanskje litt mindre sex enn i starten, men til gjenngjeld har dere blitt kjent med hverandre, kroppene deres og den andres do’s and dont’s i sengen, så dere vet godt hva som skal til for å tenne partneren i sengen. Dere koser dere sammen – og har super sex, selvom det ikke lenger skjer konstant.

4. Den komfortable fasen

Måneder har blitt til år og dere har ingen skrupler mot å gå rundt nakne hjemme eller tisse med døren åpen. 

Dere har blitt veldig komfortable med hverandre, men begjæret har også sluknet litt – og det er helt normalt. Dere har sex, men dere kaster dere ikke lenger over hverandre – slik som dere gjorde i starten. 

5. Vedlikeholdsfasen

Sex er ikke lenger hovedprioriteten etter mange års samliv. 

Dere går ut og spiser på fine restauranter, reiser på ferie sammen, arbeider på karrieren, og kanskje har dere til og med fått barn. Det er med andre ord mange ting som virker viktigere enn sex. 

Men det er utrolig vigtig at dere vedlikehlder sexlivet deres, selvom det krever at dere setter av tid til det i kalenderen. Det virker usexy, men det virker.

6. Den lykkelige fasen

Dere har feiret jubileumer sammen, gått gjennom overgangsalderen og midtlivskrisen, barnene er flyttet hjemmefra, lånene er nedbetalt, og dere er på vei inn i den fasen hvor dere for alvor gjennoppdager hverandre seksuelt.

Spør kjæresten din om disse seks tingene.

I følge dr. Tammy Nelson, sex- og samlivsekspert, har dere den beste sexen rundt 50-60-årsalderen. Nå har dere nemlig vært sammen så lenge at dere virkelig kjenner hverandre ut og inn.  

Uansett hvor lenge dere har vært sammen, så er sex en vital del av forholdet deres. Mathilde Mackowski, stifter af Sinful.dk, forklarer:

- I starten av et forhold er det mange par som synes det er kinky å eksperimentere med forskjellige ting i sengen. Med et Orion Grey Box Bondagesett kan dere få pirrende opplevelser med bl.a. bind for øynene, håndjern eller pisk. Har dere vært sammen lenge og ønsker noe litt mindre voldsomt, så anbefales virkelig LELO Noa Luksus Parvibrator for en utrolig sensuel paropplevelse.