7 tegn på at forholdet ditt snart er slutt

Sexlivet er fortid, vennene er viktigere, og dere gidder ikke lengre å gjøre noe for å redde relasjonen deres. Her er syv tegn på at parforholdet ditt i ferd med å være over.

Det er lett å si farvel til et av de viktigste menneskene i livet sitt. Men når parforholdet skranter, er det noen ganger det beste for begge parter at man går hver til sitt. let at sige farvel til et af de vigtigste mennesker i sit liv. Men når parforholdet knirker, er det sommetider bedst for begge parter, at man vælger at gå hver til sit. 

Svenske Expressen har samlet en rekke tegn på at forholdet ditt synger på siste vers.

1. Dere prøver ikke lenger å løse problemene deres 
Tidligere snakket dere sammen om sexlivet, irrterende vaner og andre parforholdsproblemer. Dere erkjente problemene, og prøvde å finne en løsning sammen. Nå snakker du abre om det når du klager til vennene dine. 

Videre er dere blitt dårligere til å dekke hverandres behov. Dere er hver især blitt mer egoistiske og tenker mest på å glede dere selv. Er du fortsatt opptatt av å gi partneren din det vedkommende har behov for? For eksempel kjærlighet, intimitet, dype samtaler, lange klemmer og bekreftelse.

2. Dere oppfører dere ikke lengere som et par
Den tiden hvor dere gjorde alt sammen, er for lengst forbi. Hvis du og partneren din prioriterer venner, jobebr overtid eller fritidsinteresser for å tilbringe minst muligt tid i hverandres selskap, så er det et dårligt tegn.

Hvis dere har det bedre når dere er hver for deg, så er det kanskje på tide med en alvorlig samtale.

3. Dere tar hverandre for gitt
Du har etterhvert glemt alle de tingene du syntes var fantastiske den gangen du møtte partneren din. Nå fokuserer du mest på de tingene som du synes er irriterende. Du lager ikke lengere livretten hans, kjøper blomster til ham/henne, eller forteller hvor mye han eller hun betyr for deg. Personen er der liksom bare. Men et forhold har som en plante behov for vann og pleie for å blomstre.

4. Dere er utro mot hverandre
Statistikkene sier sitt; det er veldig mange som på et eller annet tidspunkt er utro mot partneren sin. Det kan være et stort tillitsbrudd og gjentatte sidesprang kan være et tegn på at partneren din ikke dekker behovene dine.

Kanskje dere ikke skal være sammen? Og kan tilliten overhodet gjenopprettes?

5. Dere har ikke lengere sex
De fleste par opplever nok litt trøbbel med sexlivet, hvis de er sammen i veldig mange år. Men man skal ikke undervurdere hvor viktig det er for et parforhold at det er fysisk intimitet. Små barn, perioder med tretthet eller manglende lyst, kan bety at sexlivet blir forsømt. I disse periodene kan det være en god idé å holde intimiteten i live ved kyss og berøring.

6. Dere lengter etter å være single
Klør det i fingrene dine etter å swipe løs på Tinder? Fantaserer du ofte om å ha sex med andre enn partnern din? Hvis parforholdet ditt ikke lengere dekker behovene dine, og du har begynt å lengte etter singellivet, så er det kanskje på tide å forfølge det. Spesielt hvis du også gjennom en lengere periode har vært mer lei deg enn vanlig. Hvis du ofte gråter uten helt å kunne sette fingeren på hva det er, så er det kanskje på tide å se på forholdet ditt.

7. Dere stoler ikke lengere på hverandre
Du eller din partneren din er rasende sjalu og sjekker den andres mobil og kalender jevnlig. Det er virkelig et dårlig tegn. Gjensidig tillit er altavgjørende for at forholdet deres funker. Men brutte løfter, utroskap eller manglende omtanke kan med tiden gjøre stor skade på tilliten. Hvis tillitsbåndet er blitt brutt, er det vanskelig å redde forholdet. Men hvis dere virkelig elsker hverandre, så bør dere jobbe på saken i stedet for å la forholdet svinne hen.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.