Dette skjer med din sexlyst i varmen

26/06/2018 21:15

KC

Sex og samliv
Sommeren har for alvor gjort sitt inntog i det ganske land, og temperaturene de siste par ukene har fått mange av oss til å kaste flere og flere plagg.

Dagene er lange og varmere, og nettene er enda hetere. Og det kan naturlig nok få mange av oss til å føle oss litt mer kåte enn normalt. Men hva er det med sommeren som gjør at vi har mer lyst på sex?

Og skulle det grå været ramme oss igjen, kan du likevel rolig lese videre. For reiser du sørover i ferien, er det altså de samme lystene som kommer til overflaten.

I samarbeid med grunnlegger av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på hvorfor din sexlyst økes om sommeren.

3 grunner til at sommeren påvirker din sexlyst

1. Mer synlig hud gjør oss ville i varmen

Korte kjoler, shorts, topper og bikinier - når det er varmt utenfor er vi mindre og mindre påkledd. Det betyr at det også er med hud å se på, og det alene kan gi oss mer lyst på sex. 

Ifølge Nicole Prause, neurolog ved forskningsinstituttet Liberos, trenger vi ikke nødvendigvis tenke på sex, men den økte fritiden og forførende tøyet er høyst sannsynlig med på å øke din lyst til sex.

2. Vi får mer energi om sommeren 

Når vi er utsatt for mer sollys, begynner den lille strukturen i vår hjerne kalt pinealkjertelen å produsere serotonin.

Serotonin er neurotransmitter, hvilket er kjent for å gi oss en følelse av å være lykkelige og komfortable, noe som kan påvirke våre følelser for de vi har kjære.

De lyse dagene og nettene er også med på å minske produksjonen av melatonin, som kan gjøre oss sløve og søvnige. 

Så med all den ekstra energien og optimismen som sollyset gir oss, er det ikke underlig at vi har mer lyst på sex om sommeren. 

3. Sollys gir oss et selvtillitsboost 

Når kroppen utsettes for sollys, dannes det også mer D-vitamin i kroppen.

Ifølge Dr. Serena Goldstein kan det være med på å påvirke andre forhold i kroppen, som for eksempel hodepine, tretthet og dårlig søvn, og når vi opplever en forbedring i vår helsetilstand, kan det gi oss et generelt selvtillitsboost.

Videre fører varmt vær ofte til flere utendørsaktivitet som kan booste våre endorfiner, som sørger for at vi er i godt humør, har god energi og føler oss oppstemte.

Få mest ut av ditt sexdrive 

Når lysten melder seg, er det bare med på å få det meste ut av den. 

Ikke nok med at det er flere poeng å score på treningskontoen, så er det også ekstra god grunn til å tilbringe tid med kjæresten og være mer intim.

Hvis dere mangler litt ekstra krydder til deres sexliv i sommer, er en parvibrator en perfekt tilføyelse. Hos Sinful.no finner du et stort utvalg som både kan brukes ved oralsex, mens dere elsker eller som oppvarming alene, og de deilige vibrasjoner kan altså være en svært god investering til deres sexliv.

Grunnlegger av Sinful.no, Mathilde Mackowski, sin anbefaling for sommeren er et vibratoregg, og hun forteller her kort om eggets anvendelighet:

“Du kan la din kjære ta kontrollen over din nytelse med dette vibratoregget. Det styres via en trådløs fjernkontroll, som har en rekkevidde på 10 meter, slik at din kjæreste kan pirre deg på lang avstand. Dessuten har det hele 11 vibrasjonsmønstre, slik at du også kan finne det tempo og den kraft som pirrer deg mest. Er dere ekstra modige bør dere prøve å bruke egget i situasjoner hvor dere ikke kan røre hverandre, men kun utfordre situasjonen med lange, hete sommerblikk”, er rådet fra Mathilde Mackowski.