Disse 3 tingene får menn til å leve lengre

01/05/2017 11:00

Anniken Hauge

Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du enda ikke har funnet kilden til evig ungdom, så er det fortsatt håp.

Det er nemlig veldig gode nyheter til alle menn som gjerne vil et langt og sunt liv – og det involverer ikke diverse Detox-kurer og dyre ansiktskremer.

Tvert i mot går ingrediensene på å forlenge menns levetid ut på ting menn gjør i sin hverdag – som å titte på bryster og ha masse sex.

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på tre ting som ikke bare gir menn mer livsglede, men som også kan forlenge levetiden deres. 

3 usedvanlige ting som øker menns levetid 

1. Menn som titter på bryster lever lengre

Et studie publisert i 2012 av Archives of Internal Medicine viser at menn som titter på bryster lever lengre. 

Å kikke på bryster bidrar nemlig til å skape en positiv tankegang hos menn, hvilket kan ha positiv innvirking i det lange løp. 

Det er dog ikke en unnskyldning for at du som mann kan gå rundt å glane på alle kvinners bryster. For studiet viser nemlig også at bilder av søte dyr har samme effekt som å kikke på pupper. 

2. Menn som har mye sex lever lengre

Et annet studie publisert i 2010 av Italian Society of Sexual Medicine viser at menn som har et aktivt sexliv og er tro mot kjærestene sine, har mindre sannsynlighet for hjerte -og karsykdommer, og større sjanser for å leve lengre.

Studiet er utført på 4.000 menn, og avslører at menn som var utro mot kjærestene sine, hadde dårligere hjertefunksjon fordi de hadde mer stress og flere bekymringer.

Men masse sex er altså bra for helsa. Økt seksuell aktivitet øker produksjonen av testosteron, hvilket minsker muligheten for depresjon, og forbedrer hjerte -og karfunksjoner, som igjen forbedrer stoffskiftet. 

Dessuten bidrar testosteron til å forbrenne overflødig sukker og redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer.

Når du nå har flere gode grunner til å ha masse sex, hva med å også piffe opp sexlivet litt? For eksempel med en Partner Pluss Parvibrator, som både stimulerer deg og kjæresten din under samleie. Dere kan velge mellom 10 vibrasjonsmønstre, og få en ekstra intens sexopplevelse.

3. Menn som har en hobby og tar seg egen-tid, lever lengre 

De som føler de har et sterkt formål her i livet, lever lengre enn deres jevnaldrende. Det viser et studie i Psychological Science.

Susan Biali, livscoach og forfatter av Live a Life You Love, forklarer til Men’s Health, at årsaken til dette finnes i hjernen vår. 

Når vi holder på med noe vi elsker, får det oss til å ha det godt med oss selv. Gleden du føler når du har en hobby, utløser kjemikalier i kroppen, som er kjent for å gi et boost til immunsystemet, holder hjertet sunt, og misnker stresshormoner.

Så finn noe som gjør deg glad – det kan være fotball med gutta, spille gitar, bake, you name it. Det viktigste er bare at det gir mening for deg og gjør deg begeistret. 

Medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer hva du også kan gjør for å finne mer glede. 

”Det er alltid hyggelig å gjøre noe godt for andre, og kjenne på gleden ved å gi fremfor å motta. Jeg pleier å anbefale kjærestepar å huske på å gi hverandre en god kroppsmassasje. Det er en uselvisk handling, og samtidig hjelper man den andre med å få slappet ordentlig av. Husk en god massasjeolje, som Sinful mandel massasjeolje. Den pleier å være en sikker vinner, sier altså Mathilde Mackowski.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.