Er kjærsten din lei av sex? 7 ergerlige grunner til at hun har mistet lysten

Manglende sexlyst er et problem som kan ramme både menn og kvinner.

Har du en stor sexlyst og synes du at sex er det mest fantastiske i hele verden, kan du kanskje ha vanskeligheter med å fatte og begripe hvorfor andre ikke finner samme tilfredsstillelse i sexuelle nytelser.

Mennesker blir født med forskjellig sexlyst. Noen har høy sexlyst, mens andre har lav. Det gjelder både menn og kvinner.

Lysten styres av forskjellige stoffer i hjernen. Avhengig av hvor man er livet, vil disse stoffene og dermed sexlysten påvirkes.

Ifølge den amerikanske sexterapeuten Mary Jo Rapini, er det flere årsaker til at sexlysten plutselig kan bli mindre. 

Vi har samlet de syv ergerligste årsakene til en manglende sexlyst:

1. Du føler deg konstant irritert:
Er du sur på partneren din, eller har du båret nag i lengre tid over en spesiell hendelse, så vil sexlysten din automatisk dale. Ifølge Mary Jo Rapini må kvinner føle seg elsket og knyttet til partneren sin før sexlysten eventuelt stiger igjen. Hvis du er i et forhold hvor dere konstant er irritable, må dere bli bedre på å prioritere kvalitetstid med hverandre. Husk å snakke høyt om problemene. Først da kan sexlysten stige igjen, forklarer sexterapeuten.

2. Du er ikke glad i kroppen din:
Hvis du er tilfreds med egen kropp - hvordan du ser ut og hvor mye du veier - spiller det en avgjørende rolle for sexlysten din. Ifølge en undersøkelse foretatt av Daily Mail, har 52 prosent av alle kvinner på et tidspunkt i livet takket nei til sex fordi de ikke ville vise frem kroppen sin.  En sunn livsstil, mosjon og aksept av kvinnekroppen kan hjelpe på problemet.

3. Du går på p-piller:
P-piller og andre hormonforstyrrende prevensjonsmidler kan ha en rekke ubehagelig, dog harmløse, bivirkninger. Du kan oppleve kvalme og hovedpine, humørsvingninger og spottblødninger og i tillegg kan duføle på manglende sexlyst. Det kan derfor være lurt å vurdere om du skal prøve ut andre former for prevensjon.

4. Du er sjalu:
Hvis du opplever at kjæresten din ofte ser på andre kvinner, er det ganske normalt at sexlysten din forsvinner. Fortell ham derfor at det påvirker deg. Det vil være nyttig for dere begge å vite hvor hverandres grenser går.

5. Du opplever bivirkninger av medisinene dine:
Hvis dere er superlykkelige i forholdet og du verken er sjalu, sur eller ulykkelig over egen kropp, så kan manglende sexlyst skyldes forskjellige former for medisin. Spør derfor legen din til råds.

6. Partneren din tilfredsstiller deg ikke:
Mary Jo Rapini møter mange kvinner som ikke lengre tilfredsstilles av kjæresten. Selv om han er søt og snill og en god far, så er sengekosen blitt for triviell. Hvis dette er tilfellet så bør dere snakke om problemet på en varsom og kjærlig måte, så ingen blir lei seg eller føler skyld.

7. Du befinner deg i et langvarig forhold:
Kvinner er kjent for å miste sexlysten langt fortere enn menn. Allerede etter et år med samme partner kan du oppleve at sexlysten din blir mindre. Ifølge sex-terapeuten bør du derfor utforske nye seksuelle områder med partneren din. Dere kan dra på sex-messer, gå i sex-forretninger eller utforske nettet for spennende muligheter.

Les også: 3 kinky triks: Slik får du en kvinne til å komme flere ganger