Få multiorgasmer ved å trene bekkenbunnen

12/02/2018 12:15

Anniken Hauge

Sex og samliv
Får du like mange orgasmer som kjæresten din?

Det er ikke alle kvinner som har like lett for å få orgasmer, og det kan ha noen med bekkenbunnen å gjøre – den spiller en stor rolle i sexlivet.

Det er bekkenbunnsmuskulaturen som trekker seg sammen når man får en orgasme. Hvis du har en sterk muskulatur, vil du derfor kunne kjenne det enda bedre. Omvendt kan det være at du har en slapp muskulatur, hvilket gjør at du ikke er så følsom og derfor ikke får orgasme så ofte.

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på hvorfan du kan få mer nytelse av sex med en sterk bekkenbunn.

Slik unngår du en slapp bekkenbunn

En slapp bekkenbunn kan få konsekvenser for selvfølelsen og sexlysten.

Hvis du har svake bekkenbunnsmuskler, kan du oppleve at du tisser litt på deg hvis du for eksempel hoster kraftig eller er i aktivitet.

Tall fra TENA viser at én av tre kvinner sliter med ufrivillig vannlatning – og tallet er enda høyere for nybakte mødre. Den gode nyheten er at 70 prosent kvinner opplever forbedring når de begynner med knipeøvelser.

En slapp bekkenbunn kan også få store konsekvenser for sexlivet. 

Det kan både medføre at du kjenner smerte ved samleie, har nedsatt følsomhet eller sliter med å få orgasme. Hvis du trener musklene kan du oppleve økt blodgjennomstrømning til nervene og klitoris, hvilket bidrar til økt følsomhet og flere orgasmer.

Det eneste du trenger å gjøre er å knipe. Du vet at du gjør det riktig når du har følelsen av å suge opp i skjeden.

Her er noen forskjellige knipeøvelser du kan prøve:

Langsomme knip

Knip sammen så hardt du kan og hold spenningen mens du teller sakte til tre.

Gi slipp og tell til fem. Gjenta øvelsen et par ganger og øv deg på å kunne stramme i flere sekunder. 

Raske knip

Prøv å knipe en gang i sekundet i ti sekunder, slik at du strammer musklene raskt og slapper av igjen.

Gi deretter helt slipp i ti sekunder og gjenta øvelsen ti ganger. 

Heisen

Du starter med å knipe sammen musklene ved anus. Deretter strammer du videre til musklene rundt skjeden og til slutt urinrøret. 

Hold i fem sekunder og gi deretter slipp taktvis, slik at du først slipper opp rundt urinrøret, deretter skjeden og til slutt anus. 

De bedste produktene for å trene opp bekkenbunnen

Hvis vi ser bort fra knipeøvelsene, så finnes også en rekke produkter du kan bruke til effektiv trening av bekkenbunnen. Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, har valgt ut tre forskjellige produkter:

Det originale Jade-egget masserer skjeden fra innsiden slik at du får en økt blodgjennomstrømning til de vaginale musklene. Det kan gi deg økt følsomhet og sterkere orgasmer. Du bruker det ved å plassere det i skjeden og bruker musklene dine til å holde det på plass. 

Disse dobbelte bekkenbunnskulene har en indre kule som roterer når du beveger deg, hvilket gir deg ytterligere effektiv trening av bekkenbunnsmuskulaturen. 

De testvinnende Smartballs DUO er til deg som har erfaring med bekkenbunnstrening. De har en innebygget geisha-kule som stiller krav til musklene dine om å stramme ekstra godt til.