Forskere bekrefter: 5 fine fordeler ved å være singel

28/12/2017 21:15

Anniken Hauge

Sex og samliv
Foto: Shutterstock Single
Foto: Shutterstock Single
Er du lei av å være singel? Det er det virkelig ingen grunn til. Det viser seg faktisk at der mange gode fordeler ved å ikke ha en partner.

Ser du misunnelig etter de kjærestepar du ser holde hverandre i henda i byen? Og drømmer du hver natt at drømmannen eller kvinnen kommer til å banke på døren din når du minst venter det, slik at dere kan løpe sammen ut mot soldnedgangen og leve lykkelig i alle deres dager? 

De tankene er det bare å legge fra seg.

Det er ingen grunn til å sende misunnelige blikk. Ifølge vitenskapen er det nemlig en rekke fordeler ved å singel – også i den kalde vinterstiden.

Elite Daily har samlet en liste over fordelene ved å være singel. Fordelene er støttet opp av tidligere vitenskapelige undersøkelser. .

1. Single kvinner tjener bedre
Det er bevist at single kvinner har en høyere inntekt enn sine gifte kolleager på samme alder. Forskjellen er størst blant kvinner mellom 28 og 30 år. 

2. Single mennesker er mer sosiale
Single mennesker, både menn og kvinner, bruker i gjennomsnitt 12 minutter om dagen på å være i kontakt med venner og familie over telefonen. Det er fem minutter mer enn gifte mennesker. I tillegg bruker folk som er single langt mer tid på å sosialisere med foreldre, søsken, venner og naboer i sosiale sammenkomster. 

3. Single mennesker tar bedre vare på seg selv
I gjennomsnitt bruker folk som er single en time mer på personlig omsorg om dagen, enn det gifte mennesker gjør. Daglig bruker de som er single 30 minutter mer på aktiviteter som sport, sofakos foran tv-en, lese og slappe av. 

4. Single mennesker trener mer 
Er du singel så har du lettere for å trene regelmessig. Over 60 prosent av kvinner i et fast forhold får ikke trent de anbefalte 150 minuttene hver uke. For single kvinner er det bare 30 prosent som dropper det.

5. Single mennesker sover mer og bedre
Ifølge en ny undersøkelse sover folk som er single i gjennomsnitt 7,13 timer om natten. Personer som er i forhold, får 7,07 timers søvn, mens folk som er gift bare får 6,71 timers søvn hver natt. Verst er det for de som er skilt – de må nøye seg med seks timers nattesøvn.

Så neste gang den irriterende grandtanta di igjen spør om ikke du skal få deg en kjæreste snart, så fortell henne istedet hvot godt du har sovet i det siste, eller skryt litt av hvor mye du har får trent – som hun sannsynlig kunne hatt godt av selv.