Forskere fastslår: Så stor bør penisen din være

03/03/2015 15:45

Anniken Hauge

Sex og samliv
Skostørrelse og lengde på penis har nødvendigvis ikke noen sammenheng.

De fleste menn har på et tidspunkt tatt en titt ned på sitt reproduserende utstyr og spurt seg selv om størrelsen er større eller mindre enn gjennomsnittet. 

Hittil har det ikke vært noen vitenskapelige undersøkelser på området, men nå har en gruppe forskere fra Kings College i London kartlagt størrelsen på 15.000 menns peniser, og la oss bare slå det fast: Det er ikke umiddelbart noen sammenheng med skostørrelsen. 

Forskene har gjennomgått 17 forskjellige studier, som inneholder størrelsen på 15.000 menns peniser. De medvirkende mennene er i alle aldre og kommer fra alle verdenshjørner. Forskerne har så utviklet diagrammer over tykkelsen og lengden i slapp, strukket og erigert tilstand. 

Konklusjonen er at den gjennomsnittlige penisen er 9,31 centimeter når den er slapp, og 13,12 centimeter når den er erigert. 

Ifølge undersøkelsen er de fleste menns peniser mellom 11 og 15 centimeter i lengde, mens tykkelsen ligger på mellom 10 og 13 centimeter når den er erigert. 

Det var faktisk bare 2,28 prosent av de undersøkte som hadde en unormalt liten penis. 

Forskernes håp er at det kan fjerne den verste engsteligheten hos menn som bekymrer seg over om penisen deres har en normal størrelse. 

- Vi skal også bruke diagrammene til å finne ut hvor en mann tror han er på kurven, hvor hans faktiske plassering er, samt hvor han selv synes den burde være, ifølge forskning.no.

Og forskerne må også skuffe de mennene som tror at store føtter automatisk betyr en stor penis. De undersøkte nemlig om det var en sammenheng mellom størrelsen på penis og andre kroppsmål som skostørrelse, fingerlengde og høyde, uten at de fant noe entydig sammenheng.