Forskning: Derfor er sex like deilig som en lønnsforhøyelse

Hva har sex en gang i uken til felles med å få en stor, fet lønnsforhøyelse?

Det gir den eksakt samme følelsen av lykke. Det skriver Research Digest om et nytt studie foreatt av et team med forskere fra Sveits og Canada. 

Men betyr det da at vi alle blir lykkeligere, hvis vi har mer sex? 

I samarbeid med medstifter av sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på hvorfor du og kjæresten din skal ha ukentlig kos i senga. 

Sørg for at kjæresten din leser denne artikkelen. 

Derfor skal du ha sex en gang i uken

Hvordan vill du hatt det om du fikk omtrent en kvart million i lønnsforhøyelse i året? At du ville følt deg rimelig glad, er visst ikke helt feil å anta. Og bare ett enkelt samleie i uken er nok til å gi deg den samme følelsen av lykke, viser undersøkelsen. 

Men det er ikke bare sex som gjør deg lykkeligere. Følelsen av trygghet og kjærlighet er også viktige brikker i spillet. Når du opplever sex i samspill med andre varme følelser, vil du også føle deg sterkere og ha en bedre forbindelse til kjæresten din. 

Og gleden varer altså ikke bare under og kort tid etter dere har hatt sex. Hvis dere koser, klemmer og gir hverandre kjærlige bemerkninger, vil det påvirke en lengre varende følelse av glede. 

Bonusinfo: Slik påvirkes vi av sex

Det er ingenting som tyder mer på at mer sex er lik mer glede. I følge forskningen, er de parene som i gjennomsnitt har sex en gang i uken, de lykkeligste. 

Til gjengjeld er sex mer tilfredsstillende når man har en emosjonell forbindelse til partneren, står det på den danske siden Videnskab.dk

Det er flere måter vi kan opprettholde den intime forbindelsen til partneren vår på. 

Først og fremst skal man komme seg ut av rutiner. Ha sex et nytt sted eller på et nytt tidspunkt. Du kan for eksempel overraske kjæresten din på jobben en ettermiddag. 

Bruk tid på å nusse og kysse og skriv søte meldinger til hverandre. Også skal du være i stand til å forteller partneren din hva du liker og hvordan du vil ha det. 

Få hjelp til de gode orgasmene

Hvis det er nok med sex en enkelt gang i uken, da skal det også være god sex. 

En studie fra University of Chicago viser at kun 32% kvinner på globalt plan får orgasme når de har samleie. Og kun 1 av 4 kvinner kan få orgasme ved samleie alene. 

Kjæresten din er sikkert ivrig etter å gi deg orgasmer, så fortell ham hva som funker for deg, og ikke vær redd for å eksperimentere med nye ting. 

Medstifter av sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer hvilket hjelpemiddel som kan være fint å ha:

”Dere kan for eksempel prøve å bruke Doxy Massager Magic Wand, neste gang dere skrur opp temperaturen på soverommet. Som kvinne vil du da oppleve dype og intense vibrasjoner, hvor dere selv kan leke dere med vibrasjonsnivået ved å skru opp eller ned på pluss- og minusknappene. 

Det er ingen tvil om at en god orgasme vil bidra til gledesfølelse mellom deg og kjæresten din. Også kan Magic Wand også brukes til massasje - og det kan komme på mannen og kvinnen til gode,  i følge Mathilde Mackowski.