Her er fordelene ved sex, sjokolade og vin

Overalt i mediene kan vi daglig lese om nye ting vi bør spise eller gjøre for å holde oss sunne. Men hva hvis du fikk vite sjokolade og vin faktisk er ekstra sunt?

Det kan umulig stemme, tenker du sikkert. Men tenk om igjen.

For ved å ha sex, spise sjokolade og drikke vin er du ikke bare snill mot sjelen din, du er faktisk også snill mot helsen din, fordi det er mange helsemessige fordeler ved de tre tingene. I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på fordelene ved vin, sjokalde og sex.

Så bra er sjokolade, vin og sex for deg

Kos deg masse med mørk sjokolade

De fleste kvinner – og menn for den saks skyld – elsker sjokolade. Men den beste typen for helsen din er altså den helt mørke.

Sjokoladen skal bestå av minst 75% kakao for at du kan få god nytte av fordelene.

Jo mørkere sjokoladen er, jo høyere er innholdet av polyphenol - et stoff som er fullt av antioksidanter.

En studie publisert  i the Cochrane Database of Systematic Reviews, viser at innholdet av antioksidanter i sjokolade kan ha en positiv effekt blodtrykket.

Men går du rundt og holder deg unna sjokolade fordi du gjerne vil gå ned i vekt? Så er det også gode nyheter. Forskere ved Københavns Universitet har funnet ut at mørk sjokolade er mer tilfredsstillende og gir mindre lyst på søt, salt og fet mat.

Så det er faktisk god grunn til å spise mer mørk sjokolade. 

Ta deg et glass rødt

Rødvin er også rik på antioksidanter, blant annet tanniner som utvinnes av de røde pigmentene i druens skinn. 

Forskere fra the Mayo Clinic har funnet ut at antioksidantene i rødvin kan bidra til å redusere risikoen for hjertestans og dessuten ha en positiv effekt på kolesterolnivået. 

Men før du drikker en hel flaske vin i roen om at du er sunn, så må det nevnes at vi selvfølgelig snakker om å drikke vin med måte.   

Hvis du drikker vin i moderate mengder, kan det glede deg at et studie publisert i Journals of Gerontology, viser at moderate vindrikkere har 34 prosent mindre dødelighedsrate enn øl- og spritdrikkere. 

Ha mere sex

Hvis du ikke allerede visste det, er det utrolig mange fordeler ved å ha et aktivt sexliv. 

For bare å nevne noen få, så styrker det immunforsvaret, reduserer stress og får deg til å sove bedre.

Dessuten forbedrer det formen din.

Forskere ved University of Quebec har nemlig påvist at en sexy tur i senga kan forbrenne flere kalorier enn en rask gåtur.

Kan du kombinere vin, sex og sjokolade?

Vin er litt vanskelig å få helt inn i ligningen, men sex og sjokolade kan enkelt kombineres. 

Spør man Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, handler det bare om å ha de riktige produktene.

”Det er veldig enkelt å inkorporere sjokolade i sexlivet. Kondomer med sjokoladesmak  er en klassiker når man vil leke med sjokolade-forførelse. Det er også sjokolade bodypaint, som gir deg og kjæresten din mulighet for å gå på oppdagelse på hverandres kropper. Dere kan også prøve å være ekstra kreative når det kommer til dekorere hverandre,” er altså rådene fra Mathilde Mackowski.