Kjærestepar som koser er lykkeligere

27/03/2017 11:30

Anniken Hauge

Sex og samliv
Par putter
Når du koser og klemmer med kjæresten din i lengre tid, utløser hjernen din kjærlighetshormonet oxytocin, hvilket får deg til å føle velvære og en sterkere tilknytning til partneren din.

Jo mer intime dere er, desto tryggere, lykkeligere og mer komfortable vil dere være.

En ekstra bonus ved å kose er selvfølgelig at dere er helt inntil hverandre, kan snike inn et kyss her og der, høre hverandres pusting, kjenne hverandres kropper  – og noen ganger fører det også til at klærne ryker av. 

Men det er ikke alltid at ditt behov for at kose stemmer overens med kjærestens. Derfor gir vi deg i samarbeid med medstifter av sinful.no, Mathilde Mackowski, tre tips til hvordan du får kjæresten din til å kose mye mer med deg. 

Slik får du kjæresten til å kose med deg

1. Ta det første skrittet

Du kan ikke forvente at partneren din alltid krabber opp på siden av deg i sengen og koser med deg. 

Derfor kan du ta det første skrittet. For noen ganger er det simpelthen lettere om du viser kjæresten din hva du vil ha.

Sett deg tett inntil ham og legg hodet ditt på skulderen hans. Legg hånden på kneet hans, eller vikle armen din i hans og klem ham inderlig. 

Du kan fint også ta armene hans og vikle de rundt om deg.

Kroppsspråk er en av de beste måter å kommunisere behovene dine på, men pass på å ikke være for frembrusende. Det skal gjøres med et smil. 

2. Sett ord på behovene dine

Hvis kjæresten din ikke tar hintet med kroppsspråket ditt, kan du prøve neste skritt og sette ord på behovet ditt for å kose. 

Åpen, tillitsfull kommunikasjon mellom deg og partneren din er vitalt i ethvert forhold, og kan være med på å styrke intimiteten mellem dere. Slik står det hos Psychologytoday.com, hvor Dr. John Gottman, professor i psykologi hos Washington Universitet, forklarer at man alltid skal spørre seg selv om kommunikasjonen er med på å styrke eller forverre forholdet.  

Vær tydelig i formuleringene dine, slik at det ikke oppstår misforståelser. Vær villig til å gjøre en innsats for å nå et felles ståsted.

Start setningene med ”jeg”, så det ikke virker som om du beskylder ham for noe eller irriterer deg over oppførselen hans.

Og lytt! Når han så åpner opp, så gi ham din fulle oppmerksomhet. På den måten kan dere komme tettere på en kose-løsning som fungerer for dere begge.

3. Vær mer kjærlig 

Hvis du ikke er spesielt kjærlig overfor kjæresten din, kan det være vanskelig å forvente av ham at han skal kose med deg hver kveld.

Jo mer hengivenhet du viser ham, desto mer vil du oppmuntre ham til å gjøre det samme overfor deg.

Små kjærlige gester i løpet av en dag, kan føre til at dere koser mer. Og jo mer dere koser, desto større sannsynlighet er det for at dere har sex, da kosen kan være et perfekt forspill. 

Medstifter av sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer her hvordan:

”Når man ligger tett sammen, er det en god mulighet for intimitet og å gi hverandre kjærlighet. Nyt hverandre og utforsk kroppen. Skjeen er også en god sexstilling, hvor det kan bli lettere å nå kvinnens G-punktet. Her kan man bruke sexleketøy som går inn og understøtter dette. We-Vibe lager noen gode parvibratorer, som fungerer via din smartphone. We-Vibe Plus Partner vibratoren er veldig populær, og en av de vibratorene jeg varmt anbefaler til par".