Kvinner og mangel på sexlyst – tips for å få sexlivet ditt på rett spor

13/07/2021 13:22

Emma Sletta

Sex og samliv
I en hverdag med stress, arbeid og daglige gjøremål kan du føle at livet går litt treigt, noe som kan påvirke sexlivet. Og som vi alle vet, er sex en viktig del av et sunt og aktivt liv.

Heldigvis er det mulig å få sexlystne tilbake – og det trenger ikke å være vanskelig.

Sex er flott, som under samleie skiller du ut endorfiner, også kalt "lykkehormonet", og føler et fint lykkerushet når du har sex med noen du elsker. Men sex har ikke bare innvirkning på vårt fysiske velvære, et sunt sexliv er også viktig for å ha et velfungerende forhold.

Heldigvis er det hjelp å få, og hvis du som kvinne opplever mangel på sexlyst enten på grunn av hverdagens travelhet eller naturlige endringer i kroppen, har vi her nedenfor laget en liste over 7 tips som du kan vurdere å prøve med partneren din for å få sexlivet tilbake på sporet.

1. Kyss

Noe så enkelt som å kysse hverandre mer kan bidra til å øke sexlystne. Ofte kan kyssing og fysisk berøring faktisk være mer intimt enn sex.

2. Tilbring kvalitetstid sammen

Slå av TV-en, legg bort telefonen og nettbrettet og bruk kvalitetstid med aktiviteter der dere nyter hverandres selvskap.

3. La fantasien spille fritt

En enkel måte å vekke sex lysten på er å fantasere og tenke på sex. Det kan føre til seksuell opphisselse uten nødvendigvis å føre til samleie.

4. Sov naken sammen

Sov med hverandre mens du er naken uten å tenke på sex. Den fysiske kontakten uten sex kan fremme lysten, og hvis du føler lysten i øyeblikket, kan det føre til samleie.

5. Overrask partneren din

Bryt den daglige rutinen med små eller store overraskelser. Fordi det kan påvirke sex når dagene er like. Det blir raskt kjedelig, så arbeid for å gjøre forholdet ditt morsommere og spontant.

6. Fokuser på forspillet

Forspill er viktig. Så bruk tid på å utforske hverandres kropper og gi partneren din oppmerksomhet som ikke er direkte samleie før du starter moroa.

7. Bruk kvalitetstid - separat

Det er viktig å gi hverandre rom til å oppleve noe spennende utenfor forholdet. Tid og opplevelser borte fra hverandre kan få deg til å sette pris på tiden dere tilbringer sammen og tenne en gnist i forholdet.

Øk energien og sexlysten din med kosttilskudd

Mangel på overskudd og tretthet i hverdagen er imidlertid en av de viktigste årsakene til mangel på sexlyst, og ved å gi kroppen de riktige vitaminer, mineraler og aminosyrer, kan du gi energinivået og forholdene et viktig løft mot mer sex og mer lyst.