Kvinner og sex: Derfor oppnår du ikke orgasme

05/03/2018 10:00

Anniken Hauge

Sex og samliv
Hvis du har vanskeligheter ved å få orgasme, så er du ikke den eneste.

Veldig mange kvinner får ikke orgasme, og det kan det være mange grunner til.

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på seks årsaker til at du ikke får orgasme, og hva du kan gjøre for å få dem! 

6 grunner til at du ikke får orgasme

1. Du stresser for mye til faktisk å nyte sex

Mange kvinner har vanskeligheter med å nyte sex, fordi de bekymrer seg om alt fra uøbkset graviditet og kjønnssykdommer til fyrens intensjoner.

Ifølge Dr. Raegan McDonald-Mosley, obstetriker og gynekolog, er det betydeligt vanskeligere å få orgasme når hodet ditt er et helt annet sted.

Prøv i stedet å tømme hodet og bare nyte øyeblikket.

2. Du får ikke nok forspill

Mange kvinner har behov for lengre tid til å bli klare for sex enn det menn har.

Hvis du er sammen med en fyr som raskt går videre til selve samleiet, kan det ha stor betydning for om du får en orgasme eller ei.

Si til ham at han skal senke tempoet og gi deg tid til å bli ordentlig tent – det vil gjøre sex så mye bedre for dere begge.

3. Medisinen din forhindrer deg i å få orgasme

Forskjellige medikamenter som brukes til å behandle depresjon, angst og andre tilstander, kan bidra til å forminske kjønnshormonene i kroppen din, hvilket kan føre til at du får mindre sexlyst og ikke oppnår orgasme, forklarer Michael Krychman fra Center for Sexual Health.

Hvis du tror at dette er tilfellet for deg, så ta en prat med legen din og se om dere kan finne et alternativ.

4. Du har bare penis-i-vagina-sex

Det er uhyre få kvinner som kan få orgasme alene av å bli penetrert, så det er ingen skam hvis du ikke er i stand til det.

Prøv i stedet å stimulere klitoris underveis enten med hånden din eller med en vibrator.

5. Du har behov for mer fuktighet

Rundt 40% av kvinner er ikke i stand til å bli våte nok av seg selv til å nyte sex eller at du er for påvirket av hormener eller følelser til å bli tent.

Men hvis du bruger noget så simpelt som en glidecreme, vil sex både blive mere komfortabelt, og du vil få lettere ved at få orgasme. 

6. Du ved ikke hva som som egentlig fungerer for deg

Din vagina er kompleks, og kanskje har du bare ikke funnet ut hva som er godt for deg.

Derfor kan det være en god idé å lære seg selv bedre å kjenne og dele det med partneren din. 

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, forklarer:

”Det er vanskelig å forvente at en annen person skal gi deg orgasme, hvis du ikke vet selv hvordan du får det. For å bli klokere på seg selv, er det en god idé å utforske sin egen kropp mer. Med denne G-punkts dildoen blir det lettere å lokalisere G-punktet dutt, fordi den har perfekt krumming. Du kan også prøve en dildo-vibrator, som i tillegg til å gi deg kraftige vibrasjoner, har en rillet struktur for ekstra pirrende innvendig stimulering, forteller Mathilde Mackowski.