Ny trend: Appstyrte sexleketøy er det neste store

14/09/2020 11:45

dagens.no

Sex og samliv
Foto: Sinful
Foto: Sinful
Det er ingen tvil om at nordmenn har lagt sin elsk på appstyrte sexleketøy, og særlig ett produkt har på rekordtid blitt en vaskeekte sommerhit blant norske kvinner.

Sexleketøysbransjen er i rivende utvikling og nordmenn handler erotiske produkter som aldri før. Det er særlig appstyrte og teknologiske sexleketøy som har gjort en inntreden i norske hjem den siste tiden. Det forteller den erotiske nettbutikken Sinful, som i år har solgt knapt 55 prosent flere appstyrte produkter sammenlignet med fjoråret.

“Vi ser en klar tendens til at nordmenn kjøper mer appstyrte og teknologiske sexleketøy. Det er både klitorisstimulatorer, vaginakuler, parvibratorer og mye mer, som alt kan bidra til et mer lekent sexliv,” forteller Mathilde Mackowski, medeier av Sinful, og fortsetter:

“Appstyrte sexleketøy har jo den fordel at det blant annet kan benyttes av par som ikke bor sammen, eller ikke ser hverandre så ofte. Sexleketøyet kan på den måten gi en form for nærhet og trygghet - og akkurat i år har det kanskje vært viktigere enn noensinne.”

Sinful opplyser at salget av appstyrte sexleketøy har steget jevnt over hele året, men at salgsøkningen var sitt høyeste i perioden fra midten av mars og frem til slutten av mai.

Smart og prisvinnende app

Klitorisstimulatorer er et av de teknologiske produktene som lenge har vært populære blant norske kvinner, og denne tendensen ser ut til å fortsette. I 2020 har Sinful solgt hele 166 prosent flere klitorisstimulatorer sammenlignet med fjoråret, og bekrefter dermed denne utviklingen.

Derfor er det kanskje ikke så overraskende at den store sommerhitten er en appstyrt klitorisstimulator, som både kan brukes av kvinner og par. Splitter nye Satisfyer Curvy 2+ er i hvert fall blitt en favoritt på rekordtid - både herhjemme og i resten av Skandinavia.

“Vi hadde forventet at den nye appstyrte klitorisstimulatoren ville bli populær, men at det skulle så fort, det hadde vi faktisk ikke regnet med. Den nye modellen har kun vært i nettbutikken i litt over en måned, men vi har allerede måttet fylle lageret opp igjen,” forteller Mathilde Mackowski.

Satisfyer Curvy 2+ skiller seg fra andre lignende modeller ved at den har en tilhørende app, som lar deg designe dine egne stimuleringsmønstre. Du kan blant annet koble opp produktet til mikrofonen din eller musikk fra Spotify, og på den måten bli stimulert til rytmen av din yndlingssang eller lyden av din partners stemme. Den smarte appen vant den prestisjefylte Twice Pick Award under teknoligmessen CES tidligere i år.

Klitorisstimulatorer har gjennom flere år vært en soleklar favoritt blant kvinner. De populære produktene omslutter nærmest klitoris uten å komme i direkte kontakt med det følsomme området, og gir en pulserende stimulering ved hjelp av lufttrykk eller lydbølger. Satisfyer Curvy 2+ ble lansert på det skandinaviske markedet i midten av juli 2020.