Par som er grisete sammen, er lykkeligere og har bedre sex

07/03/2017 12:00

Anniken Hauge

Sex og samliv
Det er lett å spotte et ordentlig lykkelig par på gaten. Det er paret som bare må ta på hverandre, og som alltid ser på hverandre med en så intens inderlighet, at det er åpenlyst for alle hvor lykkelige de er sammen.

Men de samme parene som oppfører seg overdrevet sukkersøtt overfor hverandre på gaten, har en ganske annen væremåte bak lukkede dører.

Her er de det paret som spiser fastfood i sofaen i trusa, og til tider søler på seg selv uten å gjøre noe med det. De har prompekonkurranser om kvelden, og klemmer ut hverandres kviser om morgenen før jobb. 

Men hvorfor er par som gjør ekle ting sammen, de lykkeligste?

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, gir vi deg her tre årsaker til at grisete par er lykkeligst:

1. De er mer intime 
I starten av et forhold prøver de fleste å gjemme sine mindre flatterende sider. De er redde for å slippe en fis foran partneren, eller å bli sett sluke en hel pose chips alene.  Men å bekymre seg over image kan være stressende og tærende på et forhold. Hvis kjæresten din er vant til å se deg bruke toalettet med åpen dør, eller gå rundt med morgenhår og ketchupflekker på t-skjorten, så behøver du ikke å bekymre deg over å måtte imponere hele tiden. 

 

Jo mer dere er villige til å være sårbare og vise en menneskelig side, desto mer intime vil dere oppleve å bli. Og det vil både smitte av på deres atferd hjemme, men også hvot hengivne dere er overfor hverandre i offentligheten. Forskning fra Ohio State University viser at par som er intime er mer tilfredse og glade, enn par som ikke vil vise sin kjærlighet spesielt ofte.

2. De har mer sex 
Intime par er bedre til å reagere på hverander emosjonelle og seksuelle behov, hvilket har betydning for hvor mye action det blir i senga. Det viser et studie publisert i Social Psychology And Personality Science. De parene som svarte at partnerens behov og følelser var viktige, var også de som hadde mest sex. 

Så selv om du kanskje skjærer grimaser av de parene som er litt mye all over hverandre i offentligheten, så kan de ha sine fordeler. 

 

3. De tør å eksperimentere 
Sex spiller en utrolig stor rolle i ethvert forhold, og her har dere mulighet for å dyrke intimiteten enda mer. Jo mer komfortabel du er i forholdet ditt, desto mer har du lyst til å prøve nye ting med partneren din og ta forholdet deres til et nytt nivå. Hvis du tør å prompe foran partneren din, så tør du også å fortelle om dine innerste, frekke fantasier uten å være redd for å bli dømt.

Der er for eksempel mange kvinner som godt kunne tenke seg å ha sex som i Fifty Shades of Grey. Medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer:

- For mange er tanken om å gjøre det som skjer i Fifty Shades-filmene litt grenseoverskridende når det kommer til sitt eget forhold. Men jo mer man jobber med god kommunikasjon, åpenhet og tillit, jo enklere blir det å slippe fantasiene løs. Med et Fifty Shades Darker Principles of Lust Romantisk Par Sett,  kan du og kjæresten din utforske diverse fantasier, da settet inneholder seks deler til å binde, opphisse og tilfredsstille hverandre.