Så mange kalorier forbrenner du under sex

22/01/2020 20:14

dagens.no

Sex og samliv
Januar er for mange måneden for slankekurer, innmelding i treningssentre og gullkanta  løfter om at dette er året hvor man skal bli kvitt noen ekstra kilo og virkelig komme i form.

Men det er ikke alltid januarværet frister til lange joggeturer. Nå kan du bytte ut treningsklærne med sexy undertøy og forbrenne kalorier på en mye morsommere måte. 

Den erotiske webshoppen Sinful har nemlig laget en Kalorikalkulator, som gir deg mulighet for å finne ut av hvor mange kalorier du forbrenner når du velger å bli hjemme under dyna og  dyrke lakengymnastikk med partneren din.

Sex er sunt for både kropp og sjel

Når man dyrker sex hvor orgasme er målet, har du mulighet for å frigi en masse signalstoffer i hjernen, som blant annet oxytocin og dopamin. Disse er med på å gi oss en følelse av lykke, nytelse og samhørighet med partneren vår, og er dermed også med til å styrke vår mentale helse. At disse stoffene frigis er altså noe som er sunt i seg selv, men Sinfuls Kalorikalkulator avslører også at sex ikke kun er sunt for sinnet - det er også sunt for kroppen: 

“Sex er en super måte å få forbrent noen av de ekstra kaloriene man har inntatt over julen. På denne måten kan du både dyrke det intime samlivet, og samtidig se det som en ekstra morsom måte å få inn litt trening på” forteller medeier av Sinful, Mathilde Mackowski.

Sex er altså en enkel måte å få fart i forbrenningen på, sammen med partneren din. I Sinfuls Kalorikalkulator kan du gå inn å måle hvor mange kalorier du selv og partneren din har forbrent i en gitt stilling. Du plotter inn kjønn, vekt, stilling og antall minutter i Kalorikalkulatoren, og så vil den fortelle deg hvor mange kalorier dere hver i sær har forbrent. 

På resultatsiden finner du også opplysninger om hvor mange kalorier det svarer til i forskjellige matvarer, eller sammenlignet med andre typer trening. 

Hvor mange kalorier forbrenner du?

Tar man for eksempel tar utgangspunkt i en kvinne på 70 kg og en mann på 85 kg, kan kalkulatoren fortelle deg at disse forbrenner henholdsvis 134 kalorier og 191 kalorier ved å dyrke sex i misjonærstillingen i 25 minutter. Dette svarer til en 33 minutter lang treningsøkt for ham, eller 38 minutters yoga for henne.

Vil du prøve selv, finner du Sinfuls Kalorikalkulator her. Trenger du inspirasjon til effektiv og nytelsesfull lakengymnastikk, kan du finne massevis av inspirasjon til nye lekemuligheter på Sinful.no.