Sexolog om analsex: Slik lykkes du uten smerte

06/01/2014 21:00

Anniken Hauge

Sex og samliv
Sexolog Cleoh Dharma.
Sexolog Cleoh Dharma.
Det er superfrekt og vi opplever det veldig veldig ofte i porno. Så mange tenner vel på det? Ja, det er litt vilt og veldig kinky, men i praksis kan det være vanskelig å gjennomføre. Her er noen do’s and dont’s hvis du skal ha analsex.

Min kjære kollega sa engang at alle bør prøve analsex og at de fleste liker det. Jeg er virkelig ikke enig, da grenser og lyst er veldig forskjellig fra person til person. Men hvis du og partneren din kunne tenke dere å eksperimentere med det, så finnes det gode råd her!

Hemmeligheten bak bra analsex er å få ringmuskelen til å slappe helt av. Ikke bare for at det skal føles godt og mindre smertefullt, men rett og slett for å unngå sprekker. Ringmuskelens fysiologiske funksjon er å kunne holde avføring tilbake, frem til man er på toalettet. Derfor skal den også kunne forstå at selv om det kommer noe gjennom, så er det ikke avføring. Ringmuskelen spenner seg derfor av ren refleks, og trenger hjelp til å slappe av. 

De to viktigste tingene er tid og glidemiddel:

1) Tid
Ta dere god tid så kroppen får lov til å følge med. Ringmuskelen skal få sjansen til å 'oppdage' at det faktisk er ok, og at den ikke skal stramme. Bruk tid på å massere partneres kropp først, slik at psyken og hele kroppen slapper heelt av og tar imot nytelsen. 

Hold deg en stund ved ben, innsiden av lår og rompa. Kjærtegn rompa mildt og ta deg god tid. Etter hvert vil partneren din hige etter at du kommer nærmere anus, men bare ta deg god tid. Si at han eller hun skal si ifra når vedkommende ikke klarer å vente lengere.

Når du kommer til anus, så bruk gjerne en vibrator utenpå først. Be partneren din om å ta en dusj først eller gjør det sammen, slik at du vet at dere er helt rene.  Mange kvinner og menn elsker nemlig å bli slikket rundt anus, hvilket også kan få ringmuskelen til å slappe av. Det vil også gi partneren din ro åvite at vedkommende er helt ren.

Når du fører inn den første fingeren (lillefingeren), så bruk masse glidemiddel og gå langsomt inn. Brug deretter pegefinger, to fingre og så videre, helt til partneren din føler seg klar. Bruk også gjerne en liten vibrator, da vibrasjonene gir mange berøringer i sekundet, og er samtidig mer skånsomt hvis den er liten. Husk bare at den må ha en ”fot”! Mange but-plugs har en fot eller en stopper i enden, så den ikke glir langt inn i anys og ikke kommer ut igjen. I motsetning til vagina, så kan ting faktisk forsvinne inn i anus, og det er ikke det kuleste å dra på legevakten med... 

2: Glidemiddel
Man kan aldri bruke for mye! Heller svømme i det enn å få rifter og sprekker. Når dere er i ferd med å ha analsex, prøv en så behagelig sexstilling som mulig. Mange foretrekker å ligge i skje eller på magen, så partneren din kan slappe mest mulig av, og ikke trenger å bruke krefter i ben og lår og dermed spenner seg.

Bedøvende krem til analsex vil jeg ikke anbefale på grunn av risikoen: Hvis man ikke kjenner om det gjør vondt, klarer man heller ikke merke om ringmuskelen er avslappet og dermed er det en reell risiko for at den sprekker. 

Under penetrasjonen skal det også gå langsomt! La den gli inn stille og rolig, uten å presse på for mye. Hvis partneren din sier stopp, må du stoppe og ta en pause før du går lengre inn. Etter en stund vil smertene gå over av seg selv og nytelsen vil ta over. Først da kan du for alvor gi partneren din en fantastisk anal opplevelse! 

God fornøjelse!

Kærligst Cleoh Dharma

Denne artikkelel er skrevet af Cleoh Dharma, som er privatpraktiserende sexolog og psykologistudent.