2 deilige oppskrifter på proteinrike pannekaker

Foto: Shutterstock

En enkel måte å få i deg nok protein på er å tilsette ekstra protein i maten du lager – som for eksempel når du lager pannekaker. Derfor har vi funnet frem til 2 deilige oppskrifter på proteinrike pannekaker. Ønsker du å kjøpe en ferdig proteinblanding spesielt til vafler eller pannekaker, så har Bodylab.no mange varianter å by på.

Det er imidlertid et par ting du bør tenke på når du skal lage pannekaker: Ikke ha i for mye vann, for da blir røren for tynn. For lite vann vil også påvirke resultatet, så ha i litt mer vann dersom du snur blenderen og røren sitter fast i bunnen av blenderen. Ikke få panikk dersom den første pannekaken ikke blir fin, og husk å ha i nok fettstoff til at pannekaken løsner lett fra underlaget og kan snus.

 

Enkle amerikanske pannekaker med nøttesmør og sjokoladepålegg

Oppskriften gir ca. 2 – 3 pannekaker.

Ingredienser:

  • 75 g proteinrik pannekakemiks (f.eks. fra Bodylab)
  • 100 ml vann eller melk
  • Sjokoladepålegg (f.eks. proteinella for ekstra protein)
  • Nøttesmør

 

Næringsinnhold per porsjon:

  • Kalorier: 259
  • Karbohydrater: 4 g
  • Protein 22 g
  • Fett: 17 g

 

Fremgangsmåte:

Tilsett ca. 75 gram med pannekakemiks i en blender sammen med 100 ml vann eller melk. Velg gjerne nøttemelk for en deilig smak. Blend deretter blandingen til den er helt klumpfri. Deretter har du i fett i pannen, og da kan du med fordel bruke for eksempel kokosolje da denne oljen tåler høy varme – samt at den inneholder mange gode fettsyrer. Varm opp pannen på middels varme, og hell røren i pannen når den er blitt varm nok. Stek pannekakene til de er gylne på begge sider. Du kan dekorere pannekakene med det du liker best – som for eksempel sjokoladepålegg (proteinella er et godt alternativ for ekstra protein) sammen friske bær og nøttesmør. Pekan-smør anbefales sterkt.

Pannekaker med smak av vaniljemilkshake

 

Oppskriften holder til 1 person.

 

Ingredienser

20 g proteinpulver med vaniljesmak (f.eks. fra Bodylab)

1 egg

1/2 dl melk

20 g havregryn

10 g revet kokos

1 moden banan

1 ts kokosolje

 

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene (bortsett fra kokosoljen) i en blender og kjør blenderen til massen er jevn og klumpfri. Det gjør ingenting om blandingen er tykk – dette er bare en fordel. Ha ca. 1 teskje kokosolje i en panne og sett komfyren på middels varme til oljen er smeltet. Når pannen er varm nok så kan du helle i røren til du får ønsket størrelse på pannekaken. Pannekaken skal deretter stekes til du ser små bobler på overflaten – deretter skal pannekaken snus og stekes i ca. 1 minutt på den andre siden.