2 deilige oppskrifter på proteinrike pannekaker

06/01/2022 11:28

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En enkel måte å få i deg nok protein på er å tilsette ekstra protein i maten du lager – som for eksempel når du lager pannekaker. Derfor har vi funnet frem til 2 deilige oppskrifter på proteinrike pannekaker. Ønsker du å kjøpe en ferdig proteinblanding spesielt til vafler eller pannekaker, så har Bodylab.no mange varianter å by på. Det er imidlertid et par ting du bør tenke på når du skal lage pannekaker: Ikke ha i for mye vann, for da blir røren for tynn. For lite vann vil også påvirke resultatet, så ha i litt mer vann dersom du snur blenderen og røren sitter fast i bunnen av blenderen. Ikke få panikk dersom den første pannekaken ikke blir fin, og husk å ha i nok fettstoff til at pannekaken løsner lett fra underlaget og kan snus.   Enkle amerikanske pannekaker med nøttesmør og sjokoladepålegg Oppskriften gir ca. 2 – 3 pannekaker. Ingredienser: 75 g proteinrik pannekakemiks (f.eks. fra Bodylab) 100 ml vann eller melk Sjokoladepålegg (f.eks. proteinella for ekstra protein) Nøttesmør   Næringsinnhold per porsjon: Kalorier: 259 Karbohydrater: 4 g Protein 22 g Fett: 17 g   Fremgangsmåte: Tilsett ca. 75 gram med pannekakemiks i en blender sammen med 100 ml vann eller melk. Velg gjerne nøttemelk for en deilig smak. Blend deretter blandingen til den er helt klumpfri. Deretter har du i fett i pannen, og da kan du med fordel bruke for eksempel kokosolje da denne oljen tåler høy varme – samt at den inneholder mange gode fettsyrer. Varm opp pannen på middels varme, og hell røren i pannen når den er blitt varm nok. Stek pannekakene til de er gylne på begge sider. Du kan dekorere pannekakene med det du liker best – som for eksempel sjokoladepålegg (proteinella er et godt alternativ for ekstra protein) sammen friske bær og nøttesmør. Pekan-smør anbefales sterkt. Pannekaker med smak av vaniljemilkshake   Oppskriften holder til 1 person.   Ingredienser 20 g proteinpulver med vaniljesmak (f.eks. fra Bodylab) 1 egg 1/2 dl melk 20 g havregryn 10 g revet kokos 1 moden banan 1 ts kokosolje   Fremgangsmåte Ha alle ingrediensene (bortsett fra kokosoljen) i en blender og kjør blenderen til massen er jevn og klumpfri. Det gjør ingenting om blandingen er tykk – dette er bare en fordel. Ha ca. 1 teskje kokosolje i en panne og sett komfyren på middels varme til oljen er smeltet. Når pannen er varm nok så kan du helle i røren til du får ønsket størrelse på pannekaken. Pannekaken skal deretter stekes til du ser små bobler på overflaten – deretter skal pannekaken snus og stekes i ca. 1 minutt på den andre siden.

En enkel måte å få i deg nok protein på er å tilsette ekstra protein i maten du lager – som for eksempel når du lager pannekaker. Derfor har vi funnet frem til 2 deilige oppskrifter på proteinrike pannekaker. Ønsker du å kjøpe en ferdig proteinblanding spesielt til vafler eller pannekaker, så har Bodylab.no mange varianter å by på.

Det er imidlertid et par ting du bør tenke på når du skal lage pannekaker: Ikke ha i for mye vann, for da blir røren for tynn. For lite vann vil også påvirke resultatet, så ha i litt mer vann dersom du snur blenderen og røren sitter fast i bunnen av blenderen. Ikke få panikk dersom den første pannekaken ikke blir fin, og husk å ha i nok fettstoff til at pannekaken løsner lett fra underlaget og kan snus.

 

Enkle amerikanske pannekaker med nøttesmør og sjokoladepålegg

Oppskriften gir ca. 2 – 3 pannekaker.

Ingredienser:

  • 75 g proteinrik pannekakemiks (f.eks. fra Bodylab)
  • 100 ml vann eller melk
  • Sjokoladepålegg (f.eks. proteinella for ekstra protein)
  • Nøttesmør

 

Næringsinnhold per porsjon:

  • Kalorier: 259
  • Karbohydrater: 4 g
  • Protein 22 g
  • Fett: 17 g

 

Fremgangsmåte:

Tilsett ca. 75 gram med pannekakemiks i en blender sammen med 100 ml vann eller melk. Velg gjerne nøttemelk for en deilig smak. Blend deretter blandingen til den er helt klumpfri. Deretter har du i fett i pannen, og da kan du med fordel bruke for eksempel kokosolje da denne oljen tåler høy varme – samt at den inneholder mange gode fettsyrer. Varm opp pannen på middels varme, og hell røren i pannen når den er blitt varm nok. Stek pannekakene til de er gylne på begge sider. Du kan dekorere pannekakene med det du liker best – som for eksempel sjokoladepålegg (proteinella er et godt alternativ for ekstra protein) sammen friske bær og nøttesmør. Pekan-smør anbefales sterkt.

Pannekaker med smak av vaniljemilkshake

 

Oppskriften holder til 1 person.

 

Ingredienser

20 g proteinpulver med vaniljesmak (f.eks. fra Bodylab)

1 egg

1/2 dl melk

20 g havregryn

10 g revet kokos

1 moden banan

1 ts kokosolje

 

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene (bortsett fra kokosoljen) i en blender og kjør blenderen til massen er jevn og klumpfri. Det gjør ingenting om blandingen er tykk – dette er bare en fordel. Ha ca. 1 teskje kokosolje i en panne og sett komfyren på middels varme til oljen er smeltet. Når pannen er varm nok så kan du helle i røren til du får ønsket størrelse på pannekaken. Pannekaken skal deretter stekes til du ser små bobler på overflaten – deretter skal pannekaken snus og stekes i ca. 1 minutt på den andre siden.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.