Kampanjen «Grønt oppdrag» har iverksatt undervisningsaktiviteter om klima og miljø

Foto : Pexes
Foto : Pexes

International Development Norway (IDN) med sin prosjektpartner Ventspils High Technology Park (VHTP) fra Latvia har implementert kampanjeaktiviteter i snart tre år nå. Målet med prosjektet har vært å informere befolkningen i Latvia om klimaendringer og miljøspørsmål.

IDN deltar i prosjektet som mentor for å dele erfaringer og eksempler på aktiviteter som er gjennomført i Norge og har fungert. I løpet av kampanjen «Grønt oppdrag» er det iverksatt ulike aktiviteter for å informere publikum. For eksempel ble klimaklasser tilbudt elever og et bredere publikum. Klassene ble gjennomført i VHTP Future klasserom som tilbyr moderne utstyr og møbler. Totalt ble mer enn 70 klimaklasser organisert og de ble deltatt av minst 1200 mennesker.

Annen aktivitet som ble iverksatt var klima seminarer hvor alle interesserte deltok på kurs om ressursbruk og avfallssortering, hvoretter seminar om returordninger av flasker fant sted. Minst 15 workshops ble arrangert. I tillegg til denne aktiviteten fikk folk muligheten til å komme til VHTP designverksted "RADE" og reparere gamle klær og andre ting. VHTP har samarbeidet med elever ved kunstskolen for å lage en utstilling av deres gamle klær som også skal repareres.

I tillegg til arrangementer ble det laget og distribuert annet informativt materiale, for eksempel publikasjoner og videoer om klimaendringer og miljøspørsmål, pressemeldinger og annet. IDN har hatt et godt samarbeidet med VHTP for å gjennomføre denne kampanjen og er interessert i å samarbeide i andre fremtidige prosjekter.

Samarbeid for et grønt Europa!

Folkeopplysningskampanjen «Grønt oppdrag» gjennomføres innenfor rammen av prosjektet «VPB/Utbedring av historisk forurensede lokaliteter» (prosjektnr. NFI/AK/04). Prosjektbudsjettet er på EUR 5 117 000, hvorav medfinansieringen av det norske finansielle instrumentet (norsk tilskudd) er EUR 4 349 450,00. Prosjektgjennomføringsperioden er fra 1. juli 2021 til 30. april 2024. Mer informasjon: www.vatp.lv/en/projekti/remediation-of-historically-oil-contaminated-sites .

 

Informasjon ble utarbeidet av:

Anders Stølan

Administrerende direktør i Internasjonal Utvikling Norge

[email protected]

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.