Kim Walls danske kjæreste bryter tausheten: Peter Madsen sendte plutselig en sms om kvelden

I en dokumentar står Kim Walls kjæreste for første gang frem og forteller om den kvelden den svenske journalisten dro av sted med Peter Madsens i ubåten hans Nautilus.

Kim Walls kjæreste forteller for første gang om hva som foregikk den skjebnesvangre kvelden hvor kjæresten dro ut med  Peter Madsen i ubåten hans Nautilus.

Det er i en dansk dokumentar den svenske journalistens kjæreste nå avslører hva som skjedd de siste timene han hadde sammen med Kim Wall. 

Det skriver danske TV 2.

Kjæresteparet hadde arrangeret en avskjedsfest for vennene deres 10. august 2017, for å si farvel før de to skulle flytte til Kina.

Kim Wall hadde ifølge kjæresten prøvd å lage en reportasje om Peter Madsen over lengre tid, da han plutselig sendte henne en melding og inviterte henne til en kopp te på verkstedet og en tur i ubåten. Det skulle foregå samme kveld, og det skulle foregå ombord på ubåten.

Den svenske journalisten var i tvil om hvorvidt hun skulle takke ja, men hun og kjæresten ble enige om at hun skulle gjøre det så hun kunne lage en reportasje for et amerikansk magasin.

Foto: Polfoto (arkivfoto)

Kim Wall tilbø kjæresten å bli med henne på ubåten. Han valgte dog å bli hjemme så parets 10 gjester ikke ble etterlatt alene på avskjedfesten.

Rundt klokken 19 gikk Kim Wall ombord på Nautilus og vinket farvel til kjæresten sin. Han forteller til danske TV 2, at han fortsatt er veldig preget av saken og ønsker ikke å stå frem med navn. 

Etter Kim Wall og Peter Madsen hadde dratt avsted fra Refshaleøen, sendte hun flere meldingerj til kæresten. Da ga hun inntrykk av at hun var begeistret for å være ombord, men ingen indikasjoner på hva som snart ville skje henne. 

Foto: Polfoto (arkivfoto)

Klokken 01.43 ringte kjæresten til politiet og senere Sjøvernet, ettersom han var bekymret over at han ikke hadde hørt noe mer fra Kim Wall. Hun ble aldri sett i live igjen.

Kim Wall hadde vært sammen med kjæresten sin i 11 måneder da hun mistet livet ombord på Nautilus. Et halvt år tidligere flyttet de sammen på Refshaleøen.

Peter Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalist Kim Wall, etter de to dro sammen mot i Øresund om kvelden 10. august 2017.

Selv nekter Peter Madsen for å ha drept Kim Wall, men har tilstått parteringen av den unge kvinnen. Under rettsaken er Peter Madsen kommet med flere forklaringer på Kim Walls død. 

Først forklarte han hvordan han satte henne i land samme kveld som hun forsvant. Senere endret han forklaring til at hun døde i ubåten etter å ha fått en tung luke i hodet.

Senest har Peter Madsen forklart at Kim Wall døde av kullosforgiftning.

I tillegg til drap er Peter Madsen også siktet for annen kjønnslig omgang enn samleie. Det nekter han for. Sist, men ikke minst, er Peter Madsen siktet for usømmelig omgang med lik, hvilket han har erkjent.