Russelogo – det du trenger å vite om bestilling og kreativ prosess

Russetiden er noe mange norske ungdommer gleder seg til gjennom alle årene på videregående, og en vellykket russefeiring kan bli til et minne for livet. Det høye fokuset på denne særnorske tradisjonen fører til at mange russegrupper begynner arbeidet med både buss, konsept, sang og mye mer lenge i forveien. Det er mye som skal være på plass, og russelogo er noe dere kan begynne med i god tid før feiringen.

Russelogoen som identitet

Russetiden i stort handler mye om identitet, både når det gjelder hele fellesskapet og den enkelte russegruppen. I denne konteksten er russelogoen noe som kan være en rød tråd gjennom alt gruppen gjør, både på bussen, på sosiale medier og i form av klistremerker og mye mer.

En proff leverandør av russelogoer vil derfor begynne med ikke bare russegruppens navn, men også en detaljert beskrivelse av konsept, sammen med en oversikt over hvilke karakterer (for eksempel et menneske eller dyr) man ønsker å ha med i logoen. I tillegg kan det være lurt å ta med eksempler på logoer dere liker, selv om det også er spennende å la designeren tolke tekstbeskrivelsen helt på egen hånd.

Behovet for kreativ hjelp vil åpenbart være avhengig av både hvor tydelig konseptet er og russegruppens egne kreative evner. Noen grupper har et helt tydelig bilde av hvordan logoen skal se ut, for andre er det en kreativ prosess med mange steg. Tips: hvis dere er usikre og ikke er helt sikre på hvordan logoen skal se ut, kan det lønne seg å velge en pakke med ubegrenset antall endringer.

Ulike russelogo-pakker til forskjellige behov

De ledende leverandørene av russelogoer tilbyr flere ferdige pakker, slik at det er mulig å velge akkurat det innholdet som gruppen deres trenger.

·         For mindre grupper med beskjedne ambisjoner når det gjelde for eksempel sosiale medier, kan det være mer enn nok med en grunnpakke innholdende logo, noen endringer, trykkfiler og enkelt profilbilde til sosiale medier.

·         I mellomklassen finner vi pakker med flere endringer, i tillegg til flere karakterer i logoen. Dessuten kan det være mulig å få med for eksempel tekstlogo, bilder til teaser på sosiale medier og logo til klistremerker.

·         De største pakkene inneholder i tillegg ting som animert videologo, bannerdesign, Snapchat-filter og klistremerker. Dessuten kan det være at «VIP-pakker» prioriteres foran andre bestillinger, smart hvis dere har dårlig tid.

Et avsluttende tips er å være tidlig ute med bestillingen. En proff leverandør kan for så vidt levere en skisse i løpet av noen dager, men det er fint å ha godt om tid til tilbakemeldinger og endringer. Da er dere trygge på at russelogoen blir akkurat sånn som dere har tenkt dere, og at den virkelig representerer gruppen og russetiden deres.