Tips for helårsbruk av sykkelen din

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Å benytte seg av sykkel er noe som er en del av hverdagen for svært mange av oss. Vi bruker nå sykkel til å komme oss til og fra jobb, trening og andre fritidssysler i større og større grad. Mange bruker også sykkel til handleturen, og sykling er også en utbredt form for trening.

Men det er ingen tvil om at Norge forblir et land hvor det til tider kan by på store utfordringer å satse på sykkel som fremkomstmiddel. Været kan være svært så hustrig, kaldt og vindfullt. Våte og glatte veier er ikke uvanlig. I denne artikkelen gir vi deg noen nyttige tips om hvordan du kan ta sykkelen til bruk gjennom hele året, uavhengig av vær.

Sørg for riktig påkledning

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær er det mange som er glade i å si her til lands. Når det gjelder sykling, er ordtaket også riktig. Gode sykkelklær er en nødvendighet for å kunne bruke sykkel også når værforholdene setter seg på bakbena.

Egnede sykkeljakker og -bukser er et godt utgangspunkt. I tillegg kommer poncho, regnjakke og regnbukse. Gode hansker er også påkrevet. Det samme gjelder en varm og tynn lue som får plass under hjelmen.

Du må også påse å ha fottøy som egner seg både for sykkelpedaler og til å holde føttene varme og tørre. Et par sykkelbriller kommer også godt med året rundt. De beskytter øynene for vind og nedbør. Dette sørger for god sikt og komfortabel sykling selv når forholdene er på sitt mest krevende.

Mye nyttig tilbehør kan også bidra

Skal du ta deg av praktiske gjøremål med sykkel som fremkomstmiddel hele året, kreves det ofte litt ekstrautstyr. Med en vanntett og komfortabel sykkelveske kan du ta med deg det som trengs til jobb, trening eller annet på en meget praktisk måte. Du kan også bruke en slik ryggsekk til å frakte mindre mengder med varer fra butikken, for eksempel.

Et par gode sykkelvesker gir enda større lagringskapasitet. Det finnes solide vesker som holder vann og snø ute, og som kan benyttes også om vinteren eller når det høljer ned med regn.

I tillegg trenger du en sykkellykt som takler brasene uansett vær. Det samme gjelder også for dekk. Det finnes egne dekk som passer for snø og for isete underlag når det behøves.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.