16-åring skriver historie i VM

28/12/2023 10:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Luke Littler er blant de siste 16 spillerne i dart-VM.

16 år gamle Luke Littler ble historisk onsdag kveld.

Her ble det unge dartfenomenet den yngste spilleren i historien til å spille i VMs åttendedelsfinale, etter å ha vunnet 4-1 i sett over kanadiske Matt Campbell.

Onsdagens seier var den tredje på rad for tenåringen, som kan skryte av å være ungdomsverdensmester. Nå har han imidlertid rettet blikket mot VM-gullet på Alexandra Palace i London.

Sånn spilte Littler seg videre

Den 18 år gamle Campbell ble buet til disken før oppgjøret, og i konkurransen mot den engelske tenåringen fikk han ikke mange beina i bakken.

Som i sine to første kamper viste Littler både god kvalitet og ro i sin første VM-turnering for voksne, og levde dermed opp til de enorme forventningene som har blitt skapt den siste uken eller så.

Til tross for at han var rangert som nummer 164 på verdensrankingen mot Campbells 57., var Littler den store favoritten blant bookmakerne, men noen nerver var vanskelig å få øye på i vidunderbarnet.

Littler, den regjerende ungdomsverdensmesteren, satte to verdenscuprekorder med seieren over nederlandske Christian Kist i første runde.

Han ble den yngste vinneren av en VM-kamp, og snittet hans på 106 poeng var også det beste i en VM-debut noensinne. Han feiret bragden med en dürüm.

I fjerde runde, som tilsvarer en åttendedelsfinale, skal Littler møte enten walisiske Jim Williams eller den 56 år gamle nederlandske veteranen Raymond van Barneveld, som har vunnet totalt fem VM-titler med WDF- og PDC-forbundene.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.