Adidas lanserer nye, eksklusive løpesko: Absurd pris

17/09/2023 19:30

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Adidas har nettopp lansert en ny og superlett løpesko, som flere kjente eliteløpere har vært med på å teste og utvikle.

Det er imidlertid ikke bare den lave vekten som vekker oppsikt. Det samme gjør prisen.

Den nye løpeskoen, Adizero Adios Pro Evo 1, er med sine bare 138 gram hele 40 prosent lettere enn Adidas sitt forrige flaggskip, Adizero Adios Pro 3.

Og dobbelt så dyrt.

Det anslås at skoene kommer til å koste i overkant av 5000 NOK. Det gjør de nesten dobbelt så dyre som de nå nest dyreste løpeskoene på markedet, Nikes 'Alphafly 2s', skriver Bloomberg .

Men selv om du er villig til å betale ut, er det langt fra sikkert du klarer å sikre deg et par.

Adidas  opplyser at det kun produseres et begrenset antall og at man må skrive seg på venteliste for å håpe på å kanskje skaffe seg en av dem.

Ifølge den tyske sportsklærgiganten er Adizero Adios Pro Evo 1 utviklet for 'ambisiøse løpere' med mål om å gjøre dem raskere.

Flere kjente eliteløpere, inkludert fjorårets Berlin Marathon-vinner Tigist Assefa, har vært med på å teste og utvikle skoen.

Adizero Adios Pro Evo 1 har premiere på Berlin Marathon 24. september, og flere toppløpere skal også bruke skoen på andre prestisjefylte maraton denne høsten.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.