Aleksander Aamodt Kilde avslører: Usikker på retur

01/02/2024 11:06

Emma Sletta

Sport
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Alexander Aamodt Kilde er usikker på fremtiden.

Skistjernen, Aleksander Aamodt Kilde, ga en oppdatering på egen helse etter skaden han pådro seg etter skrekkfallet i Wengen.

Søndag delte alpinstjernen brutale bilder på Instagram, samt en gjennomgang av ukene etter fallet og operasjonen.

Du kan se innlegget herunder:

Alexander Aamodt Kilde falt i Wengen 13. januar og ble fraktet bort i helikopter. Han fikk et dypt kut ti leggen etter fallet og mistet mye blod. Han sier han mistet noen nerver og trenger tid til å få orden på det. Han må gå med gips i minimum seks uker.

– Etter krasjet kom det mange meldinger om situasjonen. Skulderen ut av ledd og et kutt i leggen høres ikke så alvorlig ut, men så var det ganske mye mer alvorlig, sier Kilde.

Under snakken med pressen onsdag gjentar Aamodt Kilde mange ganger at han ikke kan love at han kommer tilbake som toppalpinist.

Han hyller deretter familien og kjæresten for at han har kommet seg gjennom de siste ukene.

– Den smerten jeg har vært gjennom er det tøffeste jeg har opplevd. Det går utover psyken også. Hva skal man gjøre? Du får ikke sove om natten. Det er fortsatt smerter, men det er mulig å håndtere. Det har vært en tøff greie, sa Kilde ifølge VG.

Men han forteller dog at han har et håp om å komme tilbake og gjøre det han liker best. Han tror han vil overvinne frykten han opplevde i fallet, men han innrømmer at det påvirker ham.

Uheld på uheld

Knappe to uker etter Kildes ulykke krasjet kjæresten Mikaela Shiffrin i Cortina.

Etter et hopp tidlig i løypen, mistet Shiffrin balansen på vei mot neste port i kvinnenes utforrenn i Cortina. Det endte med en ekkel rotasjon, og hun falt inn i sikkerhetsnettet. Hun ble liggende urørlig en kort periode.

TV-bildene viste at hun hadde tydelige smerter etter fallet. Og hun ble derfor transportert til sykehuset for videre undersøkelser.