Bekreftet: Northug ikke til OL

24/01/2018 14:46

Anniken Hauge

Sport
Petter Northug blir ikke med til OL i Pyeongchang.

Det ble klart da Olympiatoppen presenterte det siste norske hoveduttaket til OL og Paralympics onsdag.

- Mange av oss savner Petter Northug jr. i OL-troppen. Situasjonen hans er avklart med langrennsledelsen i forkant av innstillingen. I toppidretten er det resultater som teller, og de har dessverre ikke vært gode nok for Petter Northug jr., som har vært uheldig og fått store deler av konkurranseperioden før OL ødelagt på grunn av sykdom, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø på pressekonferansen ifølge NRK.
 
På herresiden Emil Iversen, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal kan derimot se frem til OL i Sør-Korea i februar.

Fra før er Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Finn Hågen Krogh, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby tatt ut.

Ettersom Petter Northug har vært syk i en lengre periode deltok han ikke i rennet i Planica forrige helg. OL har dermed hengt i en tynn tråd, ettersom verdenscuprennet var siste halmstrå for langrennsløperen.

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen sier til VG at Northug aldri ble tilbudt plass som reserve i den norske Sør Korea-troppen, men at det ble diskutert som et forslag.

- Men Petter har selv gitt beskjed om at det ikke var aktuelt. Han er ikke maksimalt forberedt, han er fortsatt syk og dermed ikke hundre prosent, sier treneren til avisen.

Ifølge NRK hadde landslagssjef Vidar Løfshus tidligere åpnet for en skjønnsmessig vurdering av Northug, men slik ble det altså ikke.


 

På kvinnesiden var Marit Bjørgen, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kathrine Harsem allerede tatt ut til OL før onsdagens uttak. I tillegg ble Mari Eide og Kari Øyre Slind tatt ut onsdag.