Bjarte Myrhol med stor glad nyhet

31/10/2023 18:00

Emma Sletta

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå kommer den tidligere landslagsstjernen med en glad nyhet.

Håndballguttas mangeårige kaptein, Bjarte Myrhol, la opp etter OL i Tokyo.

Så gjorde han et kortvarig comeback i juni 2022 for den tyske storklubben THW Kiel i Final 4.

Men nå tar den tidligere håndballstjernen fatt på en ny rolle:

Myrhol blir Runar-trener fra neste sesong og har signert en treårsavtale med klubben.

– Siden tre måneder etter at jeg la opp har det vært en stor drøm å bli håndballtrener, forteller Myrhol til TV 2.

Etter 18 år i utlandet, har den tidligere linjespilleren og familien flyttet hjem til Sandefjord og Norge.

– Flere av de tilbudene som har kommet underveis på trenerjobber har jeg avslått med en gang, fordi det har ikke passet med familiens verdier. Jeg hadde jo avskrevet Runar, fordi jeg visste at de hadde et satt trenerteam, forteller Myrhol.

For Leif Gautestad og Bård Kristian Tonning har ledet Runar i flere sesonger. Denne sesongen har Gautestad vært borte fra sidelinjen etter at han fikk en svært sjelden skadetilstand.

Klubben, i samråd med Gautestad, startet jakten på ny hovedtrener allerede før hans sykefravær. Det var enighet om at 2023/24 kunne bli siste sesong med Gautestad som hovedtrener.

Da kontaktet Sandefjord-klubben 41-åringen.

– Jeg tror jeg kan bli ordentlig bra på det. Jeg går inn med selvtillit om at jeg tror jeg kan bli en flink trener. Når du jobber med idrettsfolk, så jobber du stort sett med folk som drømmer om å ville komme opp og fram. Det er utrolig motiverende å jobbe i det miljøet. Sier landslagslegenden som trer inn i trenerrollen for første gang.

Går til erkerivalen

TV 2s håndballekspert tror ansettelsen av Myrhol blir en suksess.

– Dette er et skup av Runar. Bjarte Myrhol har et fantastisk navn i håndballverden. Han har vært med på så mye i løpet av sin karriere og sitt liv, og jeg er helt sikker på at han har mye å komme med, sier Bent Svele.

Myrhol spilte for Runars erkerival, Sandefjord, fra 2001 til 2005 før han tok fatt på profflivet i utlandet.

Runar ligger på en femteplass etter en varierende sesongstart. Laget har vært preget av skader på flere sentrale spillere, men laget sjokkerte hele Håndball-Norge da de vant over Kolstad tidligere i høst.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.