Disse to kvinnene er sammenlagt 13 ganger verdensmestere: Nå trekker de seg begge fra denne sporten

30/01/2024 12:00

Sofie

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Deres tilbaketrekning kan gi plass til nye talenter.

2024 vil bli et år med store forandringer i surfeverdenen når to av sportens mest fremtredende skikkelser, Stephanie Gilmore og Carissa Moore, annonserer en pause fra de profesjonelle bølgene. Det skriver CNN.

Stephanie Gilmore, åtte ganger verdensmester og regnet som en av de største kvinnelige surferne gjennom tidene, har bestemt seg for å ta et sabbatsår fra konkurrerende surfing.

Den australske surferen understreker behovet for en pause for å lade opp både fysisk og mentalt.

"Jeg planlegger å ta denne tiden som en sårt tiltrengt pause for meg selv både fysisk og mentalt, mens jeg nyter å surfe på nye steder," sier Gilmore.

Hun gleder seg også til å realisere prosjekter og turer som ikke har vært mulig under de stramme konkurranseplanene.

Selv om hun går av med pensjon i 2024, forblir lidenskapen hennes for konkurranse intakt, og hun ser frem til en mulig retur i 2025.

Kort tid etter Gilmores kunngjøring fulgte Team USAs olympiske mester og fem ganger verdensmester Carissa Moore med en lignende kunngjøring.

Etter å ha forsvart sin olympiske tittel i Paris i 2024, vil Moore også ta et skritt tilbake fra surfingens elite.

"Jeg liker ikke ordet pensjonisttilværelse," sier Moore. "Jeg liker uttrykk som å gå tilbake, eller skifte gir, eller at jeg trenger å utvikle meg."

Deres midlertidige fravær etterlater et stort tomrom i toppen av sporten, der de har dominert med 13 verdensmesterskapstitler til sammen siden 2006.

Det åpner døren for en ny generasjon surfere å fylle tomrommet etter Gilmore og Moore.

For Moore handler det om mer enn bare en pause fra konkurransen. "Surfing og konkurranser tar så mye av identiteten min". Jeg møter meg selv i år," reflekterer hun.

"Og det er skummelt. Hvem er jeg? Vil jeg ha det bra? Vil jeg være i stand til å elske meg selv og tenke at jeg er verdig uten dette?»

Carissa Moore i 2019. Foto: LouisLotterPhotography / Shutterstock.com

Stephanie Gilmore i 2010. Foto: Gustavo Miguel Fernandes / Shutterstock.com