Emil Nielsen deler sin tøffe historie: Nær ved å miste alt

21/01/2024 07:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Før han ble et av landets største landslagsnavn, var det nær ved å gå galt for det 26 år gamle keeperfenomenet.

Han beveger seg mellom stolpene som en uovervinnelig vegg, og prestasjonene hans har gjort ham til et navn som feires over hele håndballverdenen.

Emil Nielsen, også kjent som «Emil Stabil», har imidlertid kjempet seg tilbake fra mørke øyeblikk som nesten kostet ham karrieren før den virkelig hadde begynt.

I en bemerkelsesverdig prestasjon under EM i Tyskland sto den 26 år gamle keeperen som en levende vegg og viste en imponerende redningsprosent på over 70 - en god grunn til at han har fått kallenavnet «Emil stall».

Men bak de spektakulære redningene og den formidable prestasjonen skjuler det seg en mørk historie som nesten satte en brå stopper for Emil Nielsens håndballreise.

Bare 20 år gammel ble han rammet av den fryktede hjernehinnebetennelsen, også kjent som hjernehinnebetennelse. To ukers sykehusopphold ble etterfulgt av måneder i mørket, der veien tilbake til håndballen var full av utfordringer.

Koordinasjonen og kondisjonen var på et absolutt lavmål, men Emil kjempet seg tilbake.

Sykdommen endret ikke bare hans fysiske tilstand, men utløste også personlig utvikling.

– Jeg har blitt sterkere av det. Jeg har kommet ut mer moden, og – så klisjé som det høres ut – setter jeg nå mye mer pris på å komme på trening. Jeg setter til og med pris på å sitte på en konditorsykkel som vi gjorde på trening i dag. Jeg ser ting i et annet perspektiv i dag, og jeg har funnet ut hvor privilegert jeg egentlig er, sa han i et intervju med B.T.  året etter.

Den unge keeperen har ikke bare overlevd, men har også trivdes. Etter å ha spilt for den danske klubben Skjern, ble han kjøpt av HBC Nantes i Frankrike i 2019. Sommeren 2022 tok håndballreisen en ny vending da han gikk til prestisjetunge FC Barcelona, hvor han i dag vokter målet.

Emil Nielsen bor nå i den spanske byen sammen med kjæresten Sara, og har til tross for de foregående mørke dagene klart å forvandle utfordringene til drivstoff for sin suksess på den internasjonale håndballscenen.

Du kan se et bilde av det lykkelige paret her:

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.