Enda flere smittet etter håndball kamp

19/10/2021 10:52

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
35 er registrert smittet med koronaviruset og nå sprer smitten seg til Danmark.

35 personer har nå blitt registrert smittet etter håndballkampen mellom Norge og Slovenia på Nadderud tidligere i oktober.

Det skriver Budstikka.

17 av smittetilfellene er fra Bærum, mens 18 er fra andre kommuner. Her i blandt er det også en slovensk spiller som er bekreftet smittet.

– Smitteutbruddet ble først oppdaget hos håndballspillerne, men det er usikkert om de er kilden, sier kommuneoverlegen til avisen. 

Smitten sprer seg dog fort videre, da flere av de norske spillerne spiller for danske klubber og derfor har tatt smitten med videre til Danmark iden de fik positivt svar på deres test.

Strekspilleren Vilde Johansen er en av de norske landslagsspillerne som er smittet med korona og som også spiller for den danske klubben Herning-Ikast.

"Heldigvis har ikke Vilde vært i nær kontakt med laget. Vi har en enkelt spiller som har vært i nær kontakt med Vilde, men hun er både koronafri på en PCR-test og vaksinert. Og så sier reglene at da må du bare gjøre jobben din - og det er det vi gjør," det forklarer treneren til Herning-Ikas til dansk TV2.

Kommuneoverlegen i Bærum kommune sier at flertallet av de smittede er vaksinerte og derfor ikke er alvorlig syke. 

Det norske håndballforbundet sier de vil lære av denne hendelsen.

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.